”Plötsligt dök reportrar upp och min son ringde från Paris, där han bor. Han dog nästan av skratt. Stamgäster och vänner hörde av sig och undrade varför jag inte berättat att vi hade vunnit.”

ANNONS

Förklaringen var dock enkel – man hade inte vunnit.

Brittiska Telegraph rapporterar om fiket Bouche à Oreille i den lilla franska staden Bourges som av misstag belönats med en stjärna i anrika Guide Michelins senaste utgåva. Den anspråkslösa restaurangen Bouche à Oreille, som serverar klassiker som hemlagad lasagne och boeuf bourguignon, har nämligen blandats ihop med en topprestaurang med samma namn belägen i Paris. För att ytterligare försvåra arbetet för Guide Michelins medarbetare har de två restaurangerna snarlika adresser: den ena ligger på gatan Route de la Chapelle och den andra på Impasse de la Chapelle.

Misstaget har nu rättats till på Michelins hemsida och de två ägarna till respektive restaurang har talats vid. Aymeric Dreux, som driver Paris-restaurangen, är road över det inträffade och berättar att han ringde upp ägarinnan av caféet, Véronique Jacquet.

”Vi skrattade högt åt det hela och jag bjöd in henne att komma förbi och prova vår mat. Om jag är i hennes trakter kommer jag titta in för en lunch och en öl”, säger han till The Telegraph.

MISSA INTE: Här får du Michelin-mat för under 20-lappen [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Världens billigaste Michelinkrogar [DagensPS.se] >