Hårda restriktioner gäller i stora delar av Europa, vilket drabbar restauranger extra hårt. Den belgiske krögaren Mattia Collu fick en snilleblixt som snabbt blivit en succé. Han serverar lyxmiddagar till sina gäster i husbilar på restaurangens parkering.

ANNONS

I Belgien måste restauranger hålla stängt för inomhusgäster till januari. Uteserveringar, catering och hämtmat är fortfarande tillåtet, men branschen är i en mycket svår situation.

”När jag levererade beställd mat till mina kunder såg jag att flera hade fina husbilar. Jag tyckte det var tokigt att de måste äta hemma när de istället kunde komma till vår parkering,” berättar Mattia Collu för Reuters.

Efter en del förberedelser började Collus restaurang ’Matthias and Sea’ marknadsföra sin nya giv, som snabbt blivit en succé. 

Gästerna kan komma i egna husbilar till parkeringen, eller hyra en av restaurangen. Menyn finns tillgänglig digitalt, och beställningen sker via SMS.

Menyn erbjuder bland annat hummer, gåslever och champagne. Allt serveras sedan av personal med korrekt skyddsutrustning till husbilarna.

ANNONS
ANNONS

”Det låter oss andas lite och få tid tillsammans utan barnen, så det är riktigt bra,” säger en nöjd kvinnlig gäst enligt Reuters.