Dagens PS

Bubbel, glamour och couture från Alexandre Bonnet

Bonnet
Färgsprakande bubbel och ett stycke couture i glaset. ( Daniel Stigefelt)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 23 maj 2022Publicerad: 23 maj 2022

High fashion kommer i alla skepnader. När champagnehuset Alexandre Bonnet låter den svenska designern Maxjenny utforma deras  presentförpackning bjuds det på färgsprakande couture och glamour i flytande form. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Champagnehuset Alexandre Bonnet har sitt säte i byn Les Riceys i Côte des Bar, i södra Champagne där förutsättningarna är som allra bäst för Pinot Noir-druvan. Här produceras såväl rött vin som champagne, vilken prisats flera år i rad i Nordic Wine Challenge.

Varje år ger Alexandre Bonnet en designer möjligheten att skapa en unik presentförpackning till sina prisbelönta bubblor. I år föll valet på den svenska designern Maxjenny som med sitt bidrag vill maximera livsglädjen och uppmuntra till mer gala och glamour i vardagen.

Couture, lycka och fest

Maxjenny är en av Skandinaviens mest innovativa designers känd för sina unika prints. Hennes plagg, som gränsar till konst har burits av världskändisar som Madonna såväl som av den svenska Kronprinsessan Victoria.

Nu har turen kommit till dig som champagneälskare att avnjuta bubbel och couture. En färgstark upplevelse som för tankarna till ren lycka och fest, precis som Maxjenny vill ha det.

”Att få arbeta med en mer konstnärlig approach till mode gör att jag är väldigt expressiv i det jag skapar. För mig är färger extremt inspirerande. De kan kombineras i oändliga varianter – jag älskar det”, säger Maxjenny.

Bonnet

Maxjenny hoppas kunna inspirera till mer glamour i vardagen. (Daniel Stigefelt)

Perfekt till sommarens mingel

ANNONS

Den fashionabla drycken kommer i de två utförandena Bonnet Grande Réserve Brut och Bonnet Perle Rosé Brut, varav den senare består till 100 procent av Pinot Noir vilket ger ett friskt mousserande med fantastisk rosa färg.

Smaken bär inslag av såväl hallon och smultron som bröd och blodapelsin vilket gör Bonnet Perle Rosé Brut till ett perfekt val vid det somriga minglet, liksom till  fisk, skaldjur och kyckling.

Även Bonnet Grande Réserve Brut domineras av Pinot Noir, vilket ger den en fruktdriven smak av grön karaktär med tyngdpunkt på äpplen och päron. En kombination som även den matchar sommarens lätta rätter på temat fisk och skaldjur. För vem tackar nej till couture i glaset?

De limiterade champagneförpackningarna med Bonnet Grande Réserve Brut  och Bonnet Perle Rosé Brut i Maxjennyes design finns från och med nu på Systembolaget och kostar 319 respektive 329 kronor.

Som ett exklusivt mervärde har Maxjenny även designat en capsule collection med unika prints som beskriver drycken.

Läs även: Hållbara favoriter från Mulderbosch

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS