I går avgjordes glass-SM. 24 glasstillverkare tävlade om SM-guldet efter att de gått vidare i två semifinaler som genomfördes under februari.

ANNONS

Vinnaren av glass-SM blev Gelaterian Göteborg som vann två av fyra kategorier och drivs av Maja Gustafson, rapporterar Expressen.

Nytänkande smaker

”Vinnaren överraskade oss med nytänkande smaker som förflyttade oss till andra platser. Färskosten spelade verkligen huvudrollen i en välbalanserad krämig cheesecake-glass och pistageglassen hade helt rätt krämighet och sälta. Med tydliga och höga smaker i alla kategorier är Gelaterian i Göteborg årets värdiga Glassmästare”, lyder juryns motivering, skriver Livets Goda.

”Det känns overkligt. Jag hoppades att det skulle hålla hela vägen, men jag vågade inte hoppas för mycket. Jag var så nervös innan, jag är helt skakig! Men det känns jättebra, det är jättekul”, säger Maja Gustafson till Expressen.

Provsmakade 48 glassar var

Juryn bestod av åtta konditorer som i blindtest provsmakade 48 glassar var. Tävlingskategorierna var citrussorbet, pistaschglass med topping, Arla pro cream cheese 25 procent och glassmästarens eget val.

”Det är lite syrligt, det är lite beskt, det är lite sött. Bra överlag, roligt att ta del av så många härliga kombinationer, säger jurymedlemmen och förra årets SM-vinnare, Kenny Mattson, till Expressen om citrussmakerna.

Juryns ordförande Martin Isaksson säger att han är överraskad över den fantastiskt höga kvaliteten.

Glass-SM arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson, Arla, Valmar Scandinavia och Primulator.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Här är årets nya glassar [Dagens PS]