Lagom till april lanseras Arctic Juniper & Citrus, en frisk London Dry Gin som prisats internationellt under IWSC Spirits Award och nyligen tog hem spelet i Systembolagets blindtest. 

ANNONS

Gin är drycken med anor från 1600-talet som på senare tid fått sig ett rejält uppsving. Som en del av den hantverksmässiga dryckestrenden har också flera små, destillerier introducerat nya, spännande och kryddiga ginsorter på marknaden, vilket givit klassiska drinkar som Gin & Tonic och Gin Fizz en ny, modern kostym.

Finskt gin med smak av citrus

Som ett led i gin-haussen lanseras nu den finska ginen Arctic Juniper & Citrus, med tydliga inslag av enbär och citrus. Ett friskt gin med fina toner av enbär och citrus som stammar från det lilla samhället Rajamäki i Finland, där det genomgått en förstklassig destillering.

Med en stolt tradition av destillering bakom sig renar man i Rajamäki vattnet naturligt via närliggande sanddyner, vilket skapar optimala förutsättningar för att producera ren sprit utan några kemiska processer.

Örtig doft, fyllig eftersmak

Det lämnar en smakrik dryck med klassisk ginkaraktär, örtig doft och lång och fyllig eftersmak. Här med basen i enbärs- och citrustoner och en inbjudande kryddighet i form av nymalen svartpeppar och en touch av koriander.

En smak som visade sig vara vinnande när Arctic Juniper & Citrus nyligen presenterades för Systembolagets konsumentpanel och slog ut ett sjuttiotal andra ginsorter i ett så kallat blindtest.

Under den prestigefyllda tävlingen IWSC Spirits Awards, tog ginen också silver.

 

ANNONS
ANNONS
Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin
Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin

 

Klassisk Gin & Tonic

Ingredienser:

5 cl Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin

10 cl Tonic Water

En citronskiva

Rikligt med is

Så här gör du: 

ANNONS
ANNONS

1. Fyll upp ett glas med mycket is.

2. Häll i ginen och fyll sedan på med tonic.

3. Garnera med en citronskiva. Njut!

Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin är en av Systembolagets vårnyheter.

Läs även: Alkoholfria Galipette: med smak av Bretagne [Dagens PS]