Drömmer du om att kryssa på Nilen? Nu kan du hyra lyxcharteryachten Berge och flyta längs Egyptens berömda flod med stil, skriver Robb Report.

ANNONS
Afrika
En imponerande vy att drömma om. (Bild: YPI Yachts)

Unik lyxcharter på Nilen

Du som kan din Agatha Christie har troligen fått med dig klassikern ”Döden på Nilen”, som skildrar mästerdetektiven Hercule Poirots dramatiska resa ombord på en glamourös flodbåt.

Lagom till att en nyfilmatisering av den kända mordgåtan har premiär finns nu också möjligheten att uppleva Nilen från 180-fotaren Berge. Den första och enda lyxcharterkryssaren som gör denna rutt till priset av cirka 100 000 dollar per vecka, motsvarande 910 500 kronor.

Bakom den glamourösa kryssningen står Yachting Partners International (YPI) som med den här turen erbjuder dig en upplevelse utöver det vanliga.

Kunglig komfort på Afrikas längsta flod

Med lyxyachten Berge kommer den hisnande färden längs Afrikas längsta flod att bjuda på kunglig komfort i luxuösa omgivningar.

Rutten, som går mellan Luxor och Aswan, visar upp en sträcka av floden med otroliga landmärken och antika monument, som Luxor- och Karnak-templet, tillsammans med kungliga gravar i Valley of the Kings och Valley of the Queens.

ANNONS
ANNONS

Här kommer du knappast ställas inför några mordgåtor, bara ren och skär lyx.

Du som även vill uppleva lite egyptisk finkultur ombord kan på temat orientalisk natt njuta av det egyptiska köket och dansa hela natten till traditionell arabisk musik. Som pricken över i kommer du även serveras en gourmetmiddag med levande ljus på en privat ö vid Nilen.

Nilen
Ljusa utsikter från solstolen på övre däck. ((Bild: YPI Yachts)

Påkostade hytter med vacker utsikt

Som sig bör i dessa sammanhang bjuder Berge på ett boende i toppklass, med nio påkostade hytter. Alla med noga utvald inredning i harmoniska färgskalor och imponerande originalkonstverk på väggarna, skriver Robb Report.

Du som vurmar för lyxiga badrum och marmor kommer garanterat att få ditt lystmäte.

Nilen
En dröm av marmor. (Bild: YPI Yachts)

Med fönster i full bredd i samtliga hytter kommer ingen heller att gå miste om de sköna omgivningarna. Även utomhus finns det gott om utrymme och goda chanser att njuta av såväl utsikten som uppfriskande cocktails.

Nilen
Ett dopp i poolen eller en cocktail? Take your pick. (Bild: YPI Yachts)

Förslagsvis i den rymliga loungen på övre däck, där du som gäst kan ta ett dopp i poolen, avnjuta afternoon tea eller after beach med drinkar och snacks. Skulle du mot förmodan sakna något står en butler till din tjänst. Något mer kan man knappast begära.

ANNONS
ANNONS

Berge finns att hyra både sommar och vinter. För närvarande ligger baspriset för en vecka på cirka 94 000 och 111 000 dollar under låg- respektive högsäsong. Ett pris som inkluderar samtliga skatter och kostnader ombord.

”Döden på Nilen” har premiär den 11 februari på Sveriges biografer.

Läs även: Robb Report: Bentley Continental GT Speed årets lyxbil [Dagens PS]