Dagens PS

Robb Report: Bentley Continental GT Speed årets lyxbil

Bentley
Robb Report utser Bentley Continental GT Speed till årets lyxbil 2022. (Foto: Lee Brimble/ Bentley)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 11 okt. 2022Publicerad: 08 feb. 2022

Robb Report utser Bentley Continental GT Speed till årets lyxbil 2022, med motiveringen “Stil, sensuell, rolig och, bäst av allt, oförglömlig.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sajten Robb Report, som fokuserar på lyx, skriver att årets lyxbilar var i en bredare variation än någonsin tidigare – från V8:or och V10:or till hybrider och nya lyxiga elbilar.

Men trots variationen var det en konventionell 12-cylindrig bil från ett 103-årigt märke som tog förstaplatsen, nämligen Bentley Continental GT Speed.

Bentley (Foto: Lee Brimble/ Bentley)

Bentley (Foto: Lee Brimble/ Bentley)

Originalversionen av det brittiska märkets GT-bil tog fem förstaplatser i Le Mans från 1924 till 1930, då var den en fyrcylindrig 3-litersversion. Continental-tillägget kom 1952.

Den moderna varianten testades i både coupe och cabriolet-versioner av Robb Report, som skriver att tillägget “speed” inte bara handlar om marknadsföring – den går ruskigt fort. En 6-liters dubbelturbo V12-motor med 650 hästkrafter gör att bilen klarar 0-100 på 3,5 sekunder och har en topphastighet på 334 kilometer i timmen.

Bentley (Foto: Lee Brimble/ Bentley)

Bentley (Foto: Lee Brimble/ Bentley)

Enligt Robb Report är den handgjorda interiören i så pass lyxig att det bara är Rolls-Royce Black Badge Ghost och Phantom som är i samma klass.

Läs mer: Rolls-Royce Black Badge – svartare än synden

Robb Reports domare i årets bil 2022, DeAnn Romanowski, beskriver Bentley Continental GT Speed som “stil, sensuell, rolig och, bäst av allt, oförglömlig.” Utvärderaren Paul Williams tar det ännu längre och säger att bilen får ett förarperspektiv är “en upplevelse för att tillfredsställa alla behov”.

Se videon här.

Läs mer: Meet the Bentley Continental GT Speed, Robb Report’s 2022 Car of the Year

Läs även: Så ska Bentley bli helt elektriskt

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS