Kanye West, rapparen och superkändisen säljer sin ranch i Cody, Wyoming.

ANNONS

Kanye West la ut sin ranch till försäljning i måndags skriver New York Times. West köpte ranchen som går under namnet Monster Lake Ranch, tillsammans med sin fru Kim Kardashian West 2019. Nu är den till salu för 11 miljoner dollar.

West började resa till Wyoming regelbundet för ungefär fyra år sedan efter vad som beskrivits vara en psykisk nödsituation (2017 fick han diagnosen bipolär). Han spelade in sitt åttonde studioalbum, ”Ye”, i Wyoming och firade med ett stort ”lyssnar-party”  i närheten av Jacksson.

Kanye West
Kanye West valde att investera i den sömniga staden Cody. Foto: Wiki Commons

Tomma löften

Det var den sömniga staden Cody han till slut bestämde sig för att investera i. För två år sedan gjorde han en rad uttalanden där han lovade nya arbetstillfällen i hans mode- och skoföretag. Han planerade även butik. Staden med 10 000 invånare skulle förvandlas till en industri-stad där invånarna arbetade i West fabriker.

Nu verkar det däremot som om West lämnar Wyoming för gott.  Invånare i staden menar att han började han spendera mindre tid i Cody i samband med att hans planer på att bli president blev offentliga i juli förra året. Codys borgmästare Matt Hall säger till New York Times att det finns en viss besvikelse då inga av West löften infriades. Det är tråkigt, men vi kan nog alla gå vidare, menar han.

Det är fastighetsmäklaren DBW Realty som fått uppdraget att sälja Monster Lake Ranch. Ranchen är 3 888 hektar stor och här finns bland annat två privata sjöar och go cart-bana. Mäklaren beskriver objektet som en första klassens Wyoming-investering.

ANNONS
ANNONS
Kanye West
På Monster Lake Ranch finns det hela två sjöar. Foto: DBW Realty
Kanye West
Ute-ritter på den 3 888 hektar stora ranchen är inget problem. Foto: DBW Realty

Läs mer om Monster Lake Ranch här

Världens dyraste sneakers [Dagens PS]