Nu har du chansen och köpa dig ett riktigt unikt boende på Djurgården! Det är i alla fall så som mäklaren beskriver objektet. Strax intill Gröna Lund ligger M/S Lejon förtöjd  vid Djurgårdens Fartygsförenings brygga.  Det är något så spännande som en husbåt i form av bostadsrätt. 

ANNONS
Husbåt Gröna Lund
Utsikt från soldäck mot Gröna Lund
Foto: Husman Hagberg

Husbåt som bostadsrätt

M/S Lejon är en del av fartygsföreningen som äger pontonbryggan där M/S är förtöjd. Det enda kruxet är den inte får belånas, så villa du flytta in måste du casha upp dryga tre miljoner kronor. Å andra sidan är det ingen stor summa att betala för 90 kvadrat på Djurgården.

M/S Lejon har 90 kvadratmeter i boyta samt 45 kvadratmeter soldäck. Visst vore det läckert att cruisa runt. skärgården på sommaren? Det går dock inte att nyttja M/S Lejon enbart som sommarställe. Båten anses vara ett permanent boende och det krävs du förväntas vara mantalsskriven på adressen.

Husbåt Gröna Lund
Stort soldäck med plats för flera sittgrupper
Foto: Husman Hagberg
M/S Lejon
Vy över M/S Lejon styrbord
Foto: Husman Hagberg
M/S Lejon
Spännande Interiör på M/S Lejon
M/S Lejon
Säljaren tycks ha smak för växter
Foto: HUsman Hagberg

De 90 kvadraten ryms på tre våningar. Här finns tre ordentliga sovrum, två toaletter och kök. En öppen planlösning gör det enkelt att umgås.Med dubbla motorer och färskvatten tank och avlopp förvandlas det permanenta boendet till ett flytande fritidshus på nolltid!

ANNONS
ANNONS

Läs mer om husbåtar här [Dagens PS]