Hur hanterar företagsledare pressen? En timmes promenad om dagen, sju timmars sömn varje natt samt tid för ledighet och meditation kan vara ett recept.

ANNONS

Global pandemi och medarbetare som har nya idéer om hur och var de vill jobba är bara ett par av de utmaningar dagens företagsledare lever med, det kan öka både pressen och stressen och påverka hälsan negativt.

Russell Glass är vd på Headspace Health, som via en plattform tillhandahåller tjänster inom mindfullness och meditation. Han är en teknikentreprenör med passion för digital mental hälsa. Fortune har talat med honom om hur han håller sig frisk.

Promenader och meditation

Till frukost äter han vanligtvis ingenting utan dricker bara en kopp svart kaffe, det är det enda kaffe han dricker under dagen. Han ser till att ta minst en timmes promenad varje dag och sover minst sju timmar varje natt.

Stress hanterar han med meditation och favoriten är en visualiseringsteknik som ofta används i Headspaces app. Tekniken innebär att man ska föreställa sig att en ständig ström av solljus flödar ned över kroppen. Tanken är att den här meditationen ska ge en känsla av värme och lugn.

Mycket skärmtid men tar också ledigt

Enligt Russell Glass telefon är hans genomsnittliga skärmtid 6 timmar och 39 minuter och, föga förvånande, är Headspace den app han använder mest. Han var nyligen på en weekendresa med sin hustru, och på företaget Headspace prioriteras även de anställdas hälsa.

”Vårt företagsteam tar Mind Days, lediga dagar för att fokusera på egenvård, varannan fredag, och vårt kliniska team arbetar bara fyra dagar i följd med tre hela dagar i rad för att vila och ladda om varje vecka”, säger Russell Glass till Fortune.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av företag, ekonomi och hälsa? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Drick kaffe och lev längre [Dagens PS]