Dagens PS

Hälsa i topp på universitetet

hälsa
Nu vill stundenter plugga hälsovetenskap i allt större grad. (Foto: Unsplash)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 19 feb. 2024Publicerad: 19 feb. 2024

Nu är det hälsa som gäller för studenterna på Stockholms universitet. Bland över hundra masterprogram hamnar folkhälsa i topp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Masterprogramet i datavetenskap och statistik hamnar i topp inför höstens program på Stockholms universitet, med drygt 1 000 sökande.

Något överraskande, och inte långt bakom, med 969 sökande kommer masterprogramet i folkhälsovetenskap med “samhälleliga och individuella perspektiv”.

Hälsa i topp

Hälsa som ämne har alltså blivit nästan lika populärt som datavetenskap, där utbildningen kommer visa studenterna hur hälsa och ohälsa utvecklas över hela livet, från barndom till ålderdom, enligt Stockholms universitet.

Masterprogrammet är brett och folkhälsovetare kommer kunna arbeta inom kommuner och landsting, myndigheter, organisationer och företag, både i Sverige och internationellt.

Positivt tecken

Höstens över 100 masterprogram på Stockholms universitet har drygt 17 000 sökande och att allt fler nu blickar mot hälsa är ett positivt tecken menar Sol Juarez, docent vid institutionen för folkhälsovetenskap vid Stockholms universitet.

“I takt med att samhället i allt högre grad inser vikten av hälsa, blir fler studenter intresserade av att lära sig att ta itu med folkhälsofrågor, ur ett samhällsvetenskapligt perspektiv”, säger hon genom ett pressmeddelande och tillägger att “våra studenters karriärframgångar beror på att programmet bygger upp ett så starkt rykte”.

ANNONS

Läs även:

Det tysta hotet: Så påverkar farlig luft din hälsa – Dagens PS

Fyra kostråd för din psykiska hälsa – Dagens PS

Bevisat: Sociala medier försämrar din hälsa – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS