Har du alltid drömt om att leva la dolce vita i Italien har du nu extrem tur. Den italienska regionen Kalabrien betalar dig 28 000 euro, motsvarande drygt 300 000 kronor, för att flytta hit. 

Kalabrien är en av Italiens vackraste regioner, belägen i södra delen av landet. I regionen finns flera pittoreska byar, men som tyvärr har tappat invånare över åren.

Experiment i social integration

Nu vill man locka dit fler ungdomar för att stärka byarnas ekonomi. Kalabriens projekt går ut på att man ska betala människor 28 000 euro, motsvarande nästan 300 000 svenska kronor, för att flytta dit och arbeta.

Med projektet vill man inspirera nästa generation att bygga upp sina liv på den italienska landsbygden. “Vi ser det här som ett experiment i social integration”, säger Gianpietro Coppola, borgmästare i byn Altomonte i Kalabrien.

Inte första gången

Det är inte första gången italienarna betalar folk för att flytta dit. Förra året betalade man folk upp till 52 500 dollar för att flytta till byn Santo Stefano di Sessanio och arbeta där. I byn Santa Fiora lovar man att hjälpa människor med hyra om de flyttar dit och jobbar på distans. Man får ännu mer pengar om man öppnar upp hotell. 

“Målet är att stärka den lokala ekonomin och andas nytt liv i de små samhällena”, säger Gianluca Gallo, regional rådgivare i Kalabrien, till CNN.

Strikta krav för att delta

Men det finns några hakar, tyvärr. För att kunna delta i projektet måste du i byn öppna en mindre affärsverksamhet eller börja jobba där det behövs. Du behöver också vara 40 år eller yngre, i och med att man främst vill locka ungdomar. Blir du accepterad till programmet måste du dessutom flytta inom 90 dagar.

Regionen har satt åt sidan 700 000 euro för projektet som kommer att lanseras under de kommande veckorna, och vara i tre år. Hittills har nio byar i Kalabrien anmält sig till att delta. Se några av byarna nedan och inspireras!

ANNONS
ANNONS

Albidona

Byn Albidona har fantastisk utsikt över havet. (Foto: Wikimedia Commons)

Bova

Flytta till byn Bova i Kalabrien och få pengar som tack. Inte så dumt. (Foto: Wikimedia Commons)

Caccuri

Här i Caccuri kan du bo. Varför inte öppna upp hotell i ett av de övergivna husen? (Foto: Wikimedia Commons)

Santa Severina

Byn Santa Severina, som deltar i Kalabriens projekt. (Foto: Wikimedia Commons)

    

Läs hela artikeln på Forbes.

Läs mer: Stugpriser skenar med 70 procent – Dagens PS