Det sägs att ingen människa är en ö, men däremot finns nu goda chanser att bli en del av en. Närmare bestämt den charmiga ön Stor-Munken med 26 500 gröna, sköna och havsnära kvadratmeter att utforska. 

ANNONS

Med storslagen roslagsnatur och sjöutsikt över öar och kobbar glänser Stor-Munken utanför Spillersboda som en av skärgårdens vackraste platser. Här väntar något så unikt som en helt egen ö och ett vackert fritidshus från 1917.

Stor-Munken
Egen brygga med segelbåtsdjup och en charmig sjöbod. (Bild: Nordstrands Mäkleri)

Gedigen brygga och sjöbod

Här förlustade sig nationalskalden Evert Taube en gång i tiden mer än gärna och lät sig inspireras av de sköna omgivningarna. Om det låter som ljuv musik också i dina öron kommer du garanterat att uppskatta varje kvadratmeter av Stor-Munken, som även rymmer gästhus, bod och lekstuga för familjens yngsta.

På öns västra sida finner du även en gedigen brygga med segelbåtsdjup tillsammans med en sjöbod och ett soligt altandäck. En utmärkt plats att tillbringa både frukost, lunch och middag på, eller kanske bara kontemplera från.

En skärgårdsdröm som just nu kan bli din för 13, 5 miljoner enligt mäklaren. Ett rimligt pris för att bo granne med havet.

Stor-Munken
Kanske blir det här din favoritplats framöver? (Bild: Nordstrands Mäkleri)

Rustikt hus från sekelskiftet

Huvudbyggnaden om närmare 152 kvadratmeter stammar från sekelskiftet, vilket den rustika boytan på ett och halvt plan vittnar om. Här har man under de senaste åren njutit av husets äldre skick med både kakelugn och murad öppen spis som värmekälla, då el saknas.

Den som förvärvar huset har således alla möjligheter att göra det till sitt och om så önskas ansluta med landkabel mot en kostnad eller installera solpaneler. Detsamma gäller för samtliga av öns faciliteter och utrymmen, som kan upplevas som de är idag eller uppdateras efter tycke och smak.

Stor-Munken
Insprängt i Roslagens natur ligger ett hus från 1917. (Bild: Nordstrands Mäkleri)
Stor-Munken
På altandäcket intar du med fördel både frukost, lunch och middag. (Bild: Nordstrands Mäkleri)
Stor-Munken
Stor-Munken rymmer rymmer både gästhus, bod och lekstuga. (Bild: Nordstrands Mäkleri)
Stor-Munken
Kan något andas mer idyll än så här? (Bild: Nordstrands Mäkleri)

Generöst med soltimmar

Till Stor-Munken tar du dig smidigast med båt från fastlandet i Spilersboda, där både båt- och bilplats finns om så önskas, liksom mataffär och båtmack.

Här är soltimmarna överlag många liksom de lokala utflyktsmålen med närliggande öar som Rödlöga och Svenska Högarna. De dagar du längtar efter kulinariska upplevelser och ett glas finns även värdshus i närliggande Furusund och på Lidö.

ANNONS
ANNONS

Vill du veta mer om Veckans drömboende? Läs mer om Stor-Munken och kontakta mäklaren här!

Läs även: Tre lyxiga drömbostäder – smakar det så kostar det [Dagens PS]

Läs även: Investeraren tipsar: Så tar du dig in på bostadsmarknaden [Dagens PS]