Drömmer du om att flytta till världens ände? Nu är det faktiskt fullt möjligt. Om drömmen dessutom innefattar en skyddad vik, sjötomt med egen brygga och en pampig sekelskiftesvilla kan även det ordnas. 

ANNONS

Tro det eller ej, men världens ände ligger faktiskt i Norrköping. Närmare bestämt i skärgårdsidyllen Arkösund där en vackert kuperad strandtomt och en pampig sekelskiftesvilla om sex rum och kök väntar på sin nya ägare.

Här finns nämligen möjligheten att förvärva ett unikt och insynsskyddat läge vid vattnet bland klipphällar och natur. Adressen? Världens ände 33.

Världens ände
Den pampiga villan på Arkösund med anor från 1900-talet. (Bild: Properties & Partners)

Där havet börjar

Arkösund hittar du där vägen slutar och havet börjar. Här händer det mycket under sommarmånaderna då både campare och båtfolk fyller ortens gästhamnar, restauranger och hotell. Klippor och sandstränder är inte heller någon bristvara.

Världens ände
En av flera utkiksplatser. (Bild: Properties & Partners)

Så var det också i Arkösund som Norrköpings mest välbemedlade grosshandlare valde att bygga sina sommarresidens under sekelskiftet, vilket patriciervillorna i närområdet med punchveranda vittnar om.

Arkösund
Intagande vy över den lugna viken. (Bild: Properties & Partners)

En villa med ”det”

Huvudbyggnaden på Världens ände 33 utgör förstås inget undantag. Det här är ett anrikt hus med en historia, eller som mäklaren väljer att formulera sig – en villa med ”det”. Det är också ett välbevarat hus som tillhört en och samma släkt i generationer men nu är redo för nya äventyr.

Världens ände
Snickarbod, vedbod och förråd (Bild: Properties & Partners)

Här döljer sig ett tornrum med balkong, fyra sovrum, ett kök med öppen planlösning och ett kombinerat mat- och vardagsrum med öppen spis. Som det anstår en villa från 1900-talet finns också ett bibliotek med kakelugn.

Väntar du båtburna gäster finns det gott om plats nere vid bryggan. (Bild: Properties & Partners)

Gäst- och badvänligt

Om det är något Dagens PS med säkerhet kan säga så är det att det inte kommer vara särskilt bekymmersamt att ta emot gäster vid Världens ände 33. Utöver fyra sovrum med sjöutsikt i villan, väntar nämligen en gäststuga med stort sovloft och eget pentry på den rymliga tomten, tillsammans med ett antal terrasser och uteplatser. På tomten finns också snickarbod, vedbod och förråd.

Redo för ett svalkande dopp? (Bild: Properties & Partners)

Skulle dina vänner och bekanta komma båtvägen är inte det heller problem eftersom din villa har en stor brygga med segelbåtsdjup och plats för flera båtar. Ett svalkande dopp tar ni med fördel tillsammans från badbryggan. Ett ett eget litet badhus fulländar idyllen.

Ett charmigt badhus gör bilden komplett. Kanske är det här du installerar en bastu. (Bild: Properties & Partners)

 

ANNONS
ANNONS

Blir du nyfiken på veckans drömboende? Kontakta mäklaren här för mer information!

Läs även: Veckans fritidsdröm: Egen udde med sandstrand och brygga [Dagens PS]

Läs även: Sju idylliska öar perfekta för romantisk övernattning [Dagens PS]