Dagens PS

Sju idylliska öar för romantisk övernattning

öar
Pater Noster är en av Sveriges vackraste och mest romantiska öar. (Foto: Pater Noster)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 17 juni 2022Publicerad: 16 juni 2022

I Sverige finns det gott om pittoreska och avlägsna öar för dig som har lust att fly undan verkligheten i sommar. Läs och inspireras av dessa sju öar, perfekta för en magisk drömnatt du sent kommer att glömma. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pater Noster, Bohuslän

Mellan Kattegatt och Skagerrak finner du fyren Pater Noster. På denna magiska ö finns nio rum för besökande gäster att sova i, perfekt för en romantisk drömnatt nu i sommar. Här bor du hemma hos fyrvaktarens familj och i priset ingår en utsökt hemlagad frukost och skaldjursmiddag. Pater Noster utsågs nyligen till världens bästa hotellkoncept av Ahead Awards.

skärgård

Pater Noster är ön för dig som eftersöker romantik med en guldkant. (Foto: Pater Noster)

ANNONS

Senaste nytt

Malören Lodge, Norrbotten

Ungefär 30 kilometer rakt ut i havet från Kalix ligger naturreservatet Malören. Ön har länge varit stängd för besökare men för ett par år sedan gjordes den charmiga lotsstugan om till hotell. Här finns sju dubbelrum, men man kan också boka hela huset själv. Åk hit, bada bastu, och njut av utsikten och lite färsk fisk.

Malören Lodge i Norrbotten. (Foto: Marlören)

Garpen, Småland

Den vackra ön Garpen ligger i Kalmarsund och hit åker du enkelt med båt från Bergkvara småbåtshamn. I de gamla fyrvaktarbostäderna finns ett sött bed & breakfast med garanterad havsutsikt. På dagen finns det gott om aktiviteter att ägna sig åt, inklusive sälsafari.

ANNONS
öar

På Garpen i Småland finns ett sött bed & breakfast. (Foto: Garpen)

Stora Karlsö, Gotland

Stora Karlsö på Gotland har länge varit en populär destination för naturälskare. Du tar dig smidigt hit med båt från Klintehamn, vilket tar cirka 30 minuter. På ön finns det flera olika övernattningsmöjligheter, inklusive den magiska fyren från 1887. På restaurang Stora Karlsö serveras frukost, lunch och middag. Här utlovas dessutom oslagbara solnedgångar!

ö

Ett besök till Stora Karlsö är ett måste för de som har vägarna förbi Gotland i sommar. (Foto: Stora Karlsö)

Högbonden Fyr & Vandrarhem, Ångermanland

Vid kustremsan Höga Kusten i Ångermanland finner du ön Högbonden, ett perfekt resmål för nykära par. För de som vill kan man hyra hela ön själv. På detta karga naturreservat är vyerna storslagna och stämningen något utöver det vanliga.

öar

Högbonden i Ångermanland erbjuder storslagna vyer och äkta skärgårdskänsla. (Foto: Högbonden)

Öja/Landsort, Nynäshamn

ANNONS

Denna långsmala ö heter egentligen Öja men är mer känt som Landsort, namnet på öns fyr och lotsstation. Den vackra fyren är Sveriges äldsta, och hit har fiskare sökt sig till sedan urminnes tider. Här bor du som gäst i det nyrenoverade lotstornet – en ovanligt fridfull upplevelse, särskilt för dig som uppskattar den karga skärgården.

öar

Öja, eller Landsort som det är mer känt som, är det perfekta resmålet för dig som uppskattar den kargare delen av skärgården. (Foto: Wiki Commons)

Huvudskär, Stockholm

Ögruppen Huvudskär finner du längst ut i södra delen av Stockholms skärgård. Här kan man som gäst övernatta i de idylliska tullhusen, som på senare år gjorts om till vandrarhem. Huvudskär är den perfekta destinationen för dig som uppskattar det enkla i livet. Varken mat eller sängkläder ingår, men tar du dig hit lär du inte bli besviken.

öar

Huvudskär i Stockholms skärgård är den ultimata ögruppen för alla par som vill fly undan den hektiska verkligheten. (Foto: Huvudskär)

Läs hela artikeln på Café.

Läs mer: Svenska Alukin lanserar ny aluminiumbåt 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS