Tillhör du en av dem som alltid undrat vad ett ”mansion” egentligen är, och vad det kostar? Här kan du ta del av svaret tillsammans med ett skolexempel i den exklusiva genren. 

ANNONS

En snabb koll på Google och diverse uppslagsverk visar att ordet ”mansion” står att likna vid det vi i Sverige benämner som herrgård, eller fransmännens chateau.

Det säger oss att vi har att göra med en bostad med stort B, som utöver flera rum och hög komfort erbjuder det där lilla extra. För att inte säga en guldkant på vardagens hamsterhjul. Kanske även infinitypool.

mansion
Palatsliknande entré som sig bör på ett mansion. (Bild: Sotheby’s International Realty)

Vinkällare för 450 buteljer

Ett ypperligt exempel på detta är huset på 2 Waves End, som numera tronar på en sluttning i det kaliforniska grannskapet Crystal Cove i Newport Beach, USA. En mästerligt designad byggnad med palatsliknande entré, gigantisk tomt och hisnande vyer över havet och sluttningarna, skriver Robb Report. 

Här finns inredningsdetaljerna som de flesta av oss aldrig får uppleva under en livstid med spektakulära sociala ytor både interiört och exteriört. Däribland ett underjordiskt garage om 3000 kvadrat för upp till femton fordon,  privat biograf, spa, pool och en vinkällare för upp till 450 buteljer.

En infinitypool som talar för sig själv. (Bild: Sotheby’s International Realty)

Spektakulär spiraltrappa

Den som utöver snabba bilar och dyra viner även samlar på vackra föremål kommer garanterat få sitt lystmäte av fastighetens spiralformade trappor med en gigantisk kristallkrona som pricken över i, skriver mäklaren Sotheby’s International Realty.

En titt på resterande materialval i den spatiösa villan borgar även de för obegränsad lyx, med detaljer i såväl borstat guld som marmor.

Utöver sex sovrum, två badrum, bibliotek, vardagsrum öppnar hemmet även upp för allehanda hobbys som biljard, träning och matlagning.

ANNONS
ANNONS

Vad kostar kalaset?

Inkörsporten till detta himmelrike är kort och gott 35 miljoner dollar, motsvarande 395 miljoner kronor. Som hittat eller hur? Om inte annat kan du njuta av fler bilder på härligheten här.

mansion
Slott, villa eller palats? (Bild: Sotheby’s International Realty)
mansion
En trappa som inte går av för hackor. (Bild: Sotheby’s International Realty)
mansion
Ändlösa vyer att vila ögonen på. (Bild: Sotheby’s International Realty)
mansion
Ett av totalt sex sovrum som inbjuder till ljuva nätter. (Bild: Sotheby’s International Realty)
mansion
Morgontoaletten blev just snäppet festligare. (Bild: Sotheby’s International Realty)
mansion
Inget mansion utan en walk in closet. (Bild: Sotheby’s International Realty)
mansion
Och så den lilla biografen… (Bild: Sotheby’s International Realty)
mansion
Vinkällaren. Ett konststycke i sig. (Bild: Sotheby’s International Realty)

Sugen på fler drömmiga bostäder? Så här enkelt får du Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev.

Läs även: Så mycket kostar New Yorks dyraste takvåning [Dagens PS]