Dagens PS

Fem av marknadens dyraste lägenheter just nu

Lägenheter
Karlatornet i Göteborg kommer att bli 73 våningar och 245 meter högt. (Bild: Serneke)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 04 okt. 2022Publicerad: 04 okt. 2022

Mycket kan sägas om klimatet på bostadsmarknaden, men någon brist på spektakulära lägenheter är det inte. På temat ögongodis bjuder vi här på fem av de dyraste lägenheterna som just nu ligger ute till försäljning på Hemnet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den här utsikten är knappast vardagsmat. (Bild: Husman Hagberg)

5. Lilla Erstagatan 4 – Södermalm, Stockholm

Varför välja mellan terrass och balkong när du faktiskt kan få båda och samtidigt lägga vantarna på Stockholms häftigaste utsikt? Just nu hittar du det på Lilla Erstagatan 4 på Södermlam där en inbjudande fyrarummare med en magnifik terrass på 125 kvadrat och kungsbalkong väntar på att få upplevas.

En av Stockholms häftigaste lägenheter, med härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och charmiga 20-talsdetaljer som helt klart är något att skriva hem till mamma om. Förslagsvis utan att nämna amorteringskrav eller priset per kvadratmeter.

Pris: 30 000 000 kronor

Ett gårdshus om två plan väntar på ditt sällskap på Östermalm. (Bild: Fastighetsbyrån)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

4. Skeppargatan 54 A – Östermalm, Stockholm

Ett alldeles eget litet gårdshus från 1885 väntar på en ny livskamrat på Skeppargatan 54 A. Visst är 16,5 miljoner en ansenlig summa för en tvårummare, men betänk då att wow-faktor av denna magnitud också har sitt pris.

Här bakom de pampiga entédörrarna döljer sig ett exklusivt boende i två plan med en imponerande takhöjd om 4,4 meter som verkligen trollar med sina 80 kvadratmeter.

Nämnde vi att här även finns ett specialdesignat badrum en suite med nedsänkt jacuzzibadkar och bastu?

Pris: 16 500 000 kronor

lägenheter

Ett penthouse i en av Nordens högsta byggnader? Ja, varför inte. (Bild: Serneke)

3. Karlatornet Penthouse 8001 – Lindholmen, Göteborg

Drömmen om ett penthouse i en av Nordens högsta byggnader kan härmed gå i uppfyllelse för den som bjuder drygt 54 miljoner och flyttar till Göteborg. Här är försäljningen av tolv toppvåningar i full gång. Alla inhysta i det minst sagt iögonfallande byggnadsprojektet Karlatornet.

En unik möjlighet att njuta av 249 kvadrat, 3,8 meter i takhöjd och en intagande utsikt över stadskärnan, älven och hamnens inlopp.

Hela 73 våningar och 245 meter högt det är det boende som väcker både uppmärksamhet och förundran. Är du höjdrädd råder vi dig dock att tänka efter noga innan du ringer din bank.

Pris: 54 995 000 kronor

Lägenheter

Takåsar och soliga dagar väntar på Östermalm. (Bild: Wrede Fastighetsmäkleri)

2. Skeppargatan 56 – Östermalm, Stockholm

Om takåsar och förmiddagssol är din melodi kommer den här spatiösa vindsvåningen definitivt göra tricket. Här råder tjugotalsklassicism i sin renaste form med ljusa, sociala ytor och fyra alternativt fem sovrum.

Känns det som att något fattas? Då passar vi på att påminna om att prislappen på 45 miljoner även rymmer öppen spis, walk-in closet med anslutande badrum med ångbastu samt en rymlig terrass med marmorgolv på 25 kvadratmeter.

Kanske kan även två balkonger med förmiddagssol och en hiss som leder rakt in i våningen kan pigga upp?

Pris: 45 000 000 kronor

Lägenheter

På Engelbrektsgatan hittar du en karamell från sekelskiftet med välbevarade detaljer. (Bild: Edward Partners)

1. Engelbrektsgatan 13 – Östermalm, Stockholm

Dyrast just nu i den kungliga huvudstaden är denna paradvåning med magnifik takhöjd och spektakulära detaljer från sekelskiftet. En riktig karamell för dig som vurmar lite extra för stuckaturer, rosetter och djupa fönsternischer och inte tackar nej till en kakelugn.

Här har du förmånen att bo på en lugn gata, bara minuter från Östermalms epicentrum med shopping, krogar och barhäng några minuters promenad bort. Priset för att ge vardagen en guldkant är inte helt oväntat saftigt. Vad mer kan vi säga än att det kostar att ligga i topp?

Pris: 78 000 000 kronor

Läs även: Fritidshus med sjötomt under fem miljoner just nu

Läs även: Veckans klipp: Charmig etta i hjärtat av Södermalm

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS