Dagens PS

Yachten som James Bond seglar i nya filmen: Spirit 46

James Bond seglar
James Bond i nya No Time To Die. (Foto: NO TIME TO DIE © 2021 Danjaq, LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 11 sep. 2021Publicerad: 11 sep. 2021

Veckans drömbåt är självklart den klassiska yachten som James Bond seglar i den kommande filmen No Time To Die – Spirit 46.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

James Bond är känd för sina bilar – men med Daniel Craig som bond har 007-agenten också gett sig in rejält i båtvärlden. I skådisens debut som agenten, Casino Royale, glider James Bond och Vesper Lynd in i Venedig ombord på en Spirit 54.

Nu berättar Spirit Yachts att samarbetet fortsätter i den nya Bond-filmen som har premiär den 30:e september, No Time To Die, som blir den 25:e filmen om agenten med rätt att döda.

James Bond seglar

James Bond har gått i pension och seglar i Karibien. (Foto: NO TIME TO DIE © 2021 Danjaq, LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.)


Har gått i pension

James Bond seglar där i Jamaica med en Spirit 46 segelyacht. Han har då gått i pension och njuter av livet i Karibien – men det är inte en så långsökt gissning att tro att Bonds pension inte blir särskilt långvarig, och att han efter segelturen återgår till att rädda världen.

“James Bond-filmerna är en grundpelare i brittisk kultur och vi är hedrade över att fortsätta vårt partnerskap med ett så ikoniskt varumärke”, säger Sean McMillan, vd och designchef på Spirit Yachts angående samarbetet med EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) och Universal Pictures International.

Spirit

(Foto: Spirit Yachts)

Spirit 46.

Spirit 46. (Foto: Spirit Yachts)

ANNONS

Mäter 14,15 meter

Spirit 46 är en av företagets ursprungliga klassiska yachter karaktäriseras av långa överhäng och att den är flushdäckad. Den mäter 14,15 meter och ska kunna seglas upp till 18 knop, enligt båtbyggaren. Den fungerar effektivt för ensamsegling och för att delta i en regatta krävs enbart en besättning på fyra, skriver Boatinternational.

“Spirit 46 är en av de ursprungliga Spirit Yachts-designerna och är ett exempel på nivån på hantverk och uppmärksamhet på detaljer som går in i varje Spirit-yacht. Jag tycker att yachten passar Bond-karaktären mycket bra på grund av kombinationen av skönhet och praktik”, säger Sean McMillan.

Läs även: Aston Martin Valhalla – ny superbil för James Bond

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS