Brittiska lyxbilmärket Aston Martin siktar på bli snabbast i världen med sin nya superbil Aston Martin Valhalla. Förare? James Bond.

ANNONS

Aston Martin har höjt farten sedan de fick en ny ägare och ordförande i kanadensiska miljardären Lawrence Stroll i början på förra året. Nya fabriker och samarbetspartners både för motorer och kryptovalutor – och en satsning på att ta sig till toppen i Formel 1 med ägarens son Lance Stroll på förarplats.

Ska slå rekord på ”gröna helvetet”

Nu höjer de farten ytterligare och siktar på att bli snabbast i världen med sin nya produktionsbil Valhalla. Bilen är en plug-in-hybrid med futuristiska linjeer och 950 hästkrafter från en V8 dubbelturbo som siktar på att sätta nytt banrekord på klassiska ”gröna helvetet”,  Nürburgrings kända testbana. Just nu innehas det rekordet av Porsche 911 GT2 RS med tiden 6.43.30.

”Vi siktar på en fantastisk tid på 6.30 på Nürburgring Nordschleife”, säger Aston Martin enligt TopGear.

Aston Martin Valhalla
Aston Martin Valhalla. (Foto: Aston Martin)

Hur interiören kommer att se ut vet vi ännu inte – Aston Martin visade under torsdagen för första gången upp exteriören på en produktionsversion av den kommande modellen, som ska börja produceras 2023. Till skillnad från Aston Martins senaste superbil Valkyrie (150 exemplar) kommer Valhalla inte vara någon begränsad upplaga.

James Bond tar ratten

Vill du ha en så är det bara att köpa alltså – om du har drygt 7 miljoner kronor över. Åtminstone en köpare är redan känd – Aston Martin Valhalla är den bil James Bond kommer att köra i nästa film, skriver ArsTechnica.

Även om Valhalla är en plug-in-hybrid syftar det mer till att höja prestandan än att bli miljövänliga, skriver Bloomberg. Valhalla kommer att ha en räckvidd på endast 15 kilometer med eldrift.

ANNONS
ANNONS

”Lanseringen av Valhalla demonstrerar Aston Martins åtagande att bygga en rad exceptionella, medelmotorer, förarfokuserade bilar, ett avgörande nästa steg i utvidgningen av vårt produktsortiment”, säger Lawrence Stroll i ett uttalande.

Läs mer: Aston Martin: ”Ökad efterfrågan på lyxbilar i Sverige”

Aston Martin Valhalla
(Foto: Aston Martin)
Aston Martin Valhalla
(Foto: Aston Martin)