Att superyachter kan ha en unik och utmanande design är inget nytt men vissa yachter sticker verkligen ut i mängden. Wallypower 118s ovanliga design har lett till att den synts i en Hollywood-film och utseendet för tankarna till en av imperiets stjärnkryssare i Star Wars. 

ANNONS
118 Wallypower
Fören framstår som mycket brutalt när båten dundrar fram i hög hastighet. (Foto: Wally)

Wallypower 118 förekommer bland annat i filmen The Island, som handlar om en grupp som isolerats på en ö. Det visar sig att gruppen är kloner av förmögna individer och på nätterna upplever de drömmar baserade på liv de aldrig levt.

En av personerna är en klon av en berömd yachtdesigner och därför drömmer han om superyachter på nätterna. Studion behövde en slående och dramatisk superyacht till klonens drömmar och då föll valet på att visa upp Wallypower 118 och dess innovativa design, vars första intryck lämnar få oberörda.

Wallypower 118
Wallypower 118 har något militärt över sig med sina brutala och effektiva linjer. Den enorma motorbåten lämnar ett starkt intryck. (Foto: Wally)
Wallypower 118
Kraftpaketet Wallypower 118 är utrustat med tre gasturbiner som kan frigöra 16 800hk vilket tar båten till hastigheter över 60 knop. (Foto: Wally)

Imponerande kraftpaket

Wallypower 118 är i första hand konstruerad av kolfiber och glasfiberförstärkt plast. Överbyggnaden består av trippel-laminerade och tonade rutor i en kolfiberram.

Båten har också motorkapacitet som matchar den utmanande exteriören. Wally 118 nöjer sig inte med ett knivskarpt yttre utan kan med hjälp av tre gasturbiner och vattenjet kan den riva av hastigheter på över 60 knop.

Man kan föreställa sig att det är en imponerande syn att se den 36 meter långa och ytterst brutala motoryachten dundra förbi. Att stå vid rodret lär också vara en upplevelse av rang.

Wallypower 118
Båtens luxuösa interiör är inte så överraskande eftersom vi pratar om en 36 meter lång lyxyacht som kostar runt 200 miljoner kronor. De åtskilliga glasrutorna ger en fantastisk kontakt med omgivningen. (Foto: Wally)
Wallypower 118
Wallypower 118s rymliga kabiner tar sex resenärer och lika många besättningsmän. (Foto: Wally)

Med höj- och sänkbar interiör

Förutom att Darth Vader och andra superskurkar troligen hade uppskattat den brutala och imponerande designen så känns det passande att mycket av båtens interiör kan höjas och sänkas ur däck.

Allt från bord till soffor kan hissas ner och gömmas i golvet om så önskas. En högst ovanlig funktion för en högst ovanlig båt.

Hittills har bara en 118 Wallypower byggts sen lanseringen 2004 och då till ett pris av ca 200 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS
Wallypower 118
Wallypower 118 har ett magnifikt yttre som står ut i mängden, även bland något så extraordinärt som superyachter. Trots att det lär vara en av de coolaste superyachterna genom tiderna så har det bara byggts ett exemplar 2004. (Foto: Wally)

Wallypower 118 specifikationer

Längd: 118 fot (36 meter)
Bredd: 29 fot (9 meter)
Motorkraft: 16,800hk
Topphastighet: 65 knop
Pris: Cirka 200 miljoner kronor
Tillverkarens hemsida: Wally.com

Läs mer: Worlds coolest boats: 118 Wallypower looks like Darth Vader’s superyacht [mby.com]

Läs även: Ny trend: Superyacht med beachclub på akterdäck [Dagens PS]