Vad skulle du säga om ett flytande penthouse på 59 fot som klyver vågorna som en lätt sportbåt? Nu har du möjligheten att förvärva Delta 54 IPS som har allt det tillsammans med en häftig design som får de flesta att tappa hakan. 

ANNONS

Delta Powerboats är det svenska varumärket som tack vare sin minimalistiskt skandinaviska stil och effektiva prestanda seglat upp som ett varumärke att räkna med under 2000-talet.

Som en av deras större modeller är Delta 54 IPS en imponerande båt med ett spatiöst akterdäck och elektrisk badbrygga som gjord för bad och vattenlek. Utöver det bjuder akterdäck även på generösa utrymmen för såväl sociala tillställningar som lata dagar i solen. Tre hytter med två separata WC-utrymmen, en tvådelad salong och ett fullutrustat kök.

Sportig och överraskande

Som motoryacht betraktat är Delta 54 IPS lika sportig som överraskande med en design som snarast för tankarna till en lättare motorbåt.

”Delta har ju en väldigt okonventionell design med raka linjer i en minimalistisk stil som gör den till en huvudvältare vart man än är”, säger Philip ThudénBOATS int. som förmedlar båten.

Så vad särskiljer Delta 54 IPS från liknande båtar?

”Först och främst så är den gjord i kolfiber. Det är för att reducera vikten och öka prestandan, att jämföra med mer konventionella plastskrov som man annars använder”, säger Philip Thudén.

Till detta kommer ett väldigt vasst förskepp som gör att man med fördel kan trimma ner fören för att klyva vågorna tidigt, vilket är ganska ovanligt för en så här pass stor båt. Något som ger en annorlunda känsla och körstil.

”Den här båten går så pass lätt och sportigt i vattnet. Den går som en liten sportbåt”, säger Philip.

ANNONS
ANNONS
Delta 54 IPS
Raka, vackra linjer. (Bild: BOATS int.)

Två kraftfulla motorer

Motoriseringen bestod tidigare av tre motorer som idag ersatts med två snäppet större Volvo Penta D8 IPS800 som effektivt drar båten framåt. En uppdatering som ger en effektiv framdrift med en effekt på totalt 1200 hästkrafter och en toppfart på upp till ~37 knop.

Just de här motorerna har endast gått 470 timmar och har årligen servats av en auktoriserad Volvo Penta-verkstad.

Minimalistisk och lyxig interiör

Interiört bjuder Delta 54 på en stilren och minimalistisk design som i mångt och mycket var före sin tid då den lanserades för närmare tio år sedan. Här finner du en spatiös salong som nås via två skjutbara glasdörrar.

Väl inuti kabinen finner du en L-formad soffa och ett stort salongsbord med matchande pall. Vid styrbordssidan hittar du ett ljust och modernt kök med alla bekvämligheter och generös förvaring.

Delta 54
Stilren interiör med väl avvägda materialval. (Bild: BOAT int.)

Midskepps finns ytterligare en salongsdel med soffa och bord som gör det möjligt för dina passagerare att umgås med dig medan du rattar båten.

En trappa ned finner du en masterhytt med stor säng, luftkonditionering och tv, liksom egen toalett med dusch. Här finns också
ett VIP-gästrum för två med egen toalett, liksom ytterligare ett gästrum. Samtliga komfortabelt utrustade.

Enkelt att lägga till

Som förare färdas du i bästa tänkbara stil i en skjutbar soffa som rymmer ytterligare en passagerare. Härifrån når du också däck via en skjutbar sidodörr, vilket underlättar mycket när du behöver lägga till på egen hand. Något som faktiskt är fullt möjligt med Delta 54.

”Delta 54 har ett GPS-ankare som det kallas. Det innebär att du kan trycka på en knapp och få båten att stå helt still med hjälp av motorerna, säger Philip.

ANNONS
ANNONS

Det ger ett maskinellt, aktivt ankare som håller båten inom en halvmeters radie så att du som förare enkelt och smidigt kan lägga till.

”Den här båten kan man sköta helt själv, utan att det blir stressigt”, säger Philip.

Rent praktiskt innebär det att du ensam kan köra in mot bryggan, trycka på knappen och sedan i lugn och ro lämna styrhytten. Allt med hjälp av en liten joystick som återfinns på två platser i båten, varav den andra på styrbords sida.

Delta 54
En imponerande motoryacht som går som en sportbåt. (Bild: BOAT int.)

Låter detta som en fritid du kan vänja dig vid kan Delta 54 IPS just nu bli din för 12 295 000 kronor. En sportig yacht och ett elegant penthouse i ett som sticker ut oavsett om du befinner dig i Sandhamn eller Saint Tropez.

Fakta Delta 54 IPS

Kategori: Motoryacht
Tillverkare: Delta Powerboats
Årsmodell: 2017
Längd: 17, 96 meter
Bredd: 4,69 meter
Vikt:  14 900 kg
Motor: 2x Volvo Penta D8 IPS 800
Maxhastighet: ~26/37 knop
Sovplatser: 6
Mäklarens hemsida: [BOATS int.]

Läs även: Segla som Coco Chanel och Pablo Picasso på rivieran [Dagens PS]