Nu har du möjlighet att lägga vantarna på en riktig skönhet till segelyacht. Den tvåmastade franska skonaren Weatherbird är inte vilken segelyacht som helst- på trettiotalet gästades hon av celebriteter som Coco Chanel och Pablo Picasso.

ANNONS

Weatherbird byggdes 1931 av franska Chantier Navals de Normandie och i designtrådarna höll den ryske aristokraten Victor Orloff och fransmannen Henri Rambaud. Hon är helt enkelt den perfekta yachten för riktigt eleganta äventyr till havs.

Beställdes av förmöget societetspar

31 meter lång och med plats för 8 gäster inspirerar Weatherbird vem som än kliver ombord. Hon beställdes av det amerikanska societetsparet Sara och Gerald Murphy sedan de slagit sig ned på den franska rivieran.

Både Sara och Gerald kom från mycket förmögna familjer. Saras familj var välkänd i East Hampton på den amerikanska östkusten, där de var ägare till ”The Dunes”- en herrgård med 30 rum. Geralds far startade Mark Cross, ett företag som sålde exklusiva produkter i läder och skinn.

Chanel
Både Coco Chanel och Pablo Picasso gästade salongen på Weatherbird (Foto: Boat International)

Välbevarad interiör från 1930-talet

Den klassiska eleganta interiören från 1930-talet är välbevarad och i fint skick. Ljusa och mörka träslag dominerar i vacker kontrast. De åtta passagerarna behöver knappast trängas ombord då här finns både bar, salong och matsalsdel. Sover gör de bekvämt i någon av de fyra hytterna. För den som inte vill segla själv finns det också plats för fem gastar.

Det är dock på däck, bekvämt sittandes i någon av sofforna klädda i blå sammet, vi helst vill vara för att insupa atmosfären.

sammet
Vi vill gärna slappa i någon av sofforna klädda i blå sammet Foto:Boat International).
sammet
Vi vill gärna slappa i någon av sofforna klädda i blå sammet Foto:Boat International).
gäster
I någon av de fyra hytterna kan både värd och gäster sova gott Foto: Boat International).
ombord
Badrummen är lika elegant inredda som övriga ytor ombord (Foto: Boat International)

Chanel och Picasso gäster ombord

Weatherbird inspirerade inte bara sina ägare. En mängd av den tidens stora namn inom konst, musik och litteratur var ofta gäster ombord. Kan Picasso måhända fått inspiration till sin blå period under en seglats med paret Murphy? Modeskaparen Coco Chanel var också en av gästerna. Och den som kan sin modehistoria förstår att Weatherbird föll henne väl i smaken.

Och vi ska inte heller glömma paret Murphys goda vänner Zelda och F. Scott Fitzgerald. Enligt ryktet baserade Fiztgerald huvudpersonerna i sin roman Tender på Sarah och Gerald.

ANNONS
ANNONS

Weatherbird förmedlas av Boat International och du kan läsa mer om henne här

Läs även: SP80 kan slå världsrekord i segling [Dagens PS]