Dagens PS

Svea sopade banan på Superyacht Cup Palma

svea
Svea kammade hem priset i J-klassen på Superyacht Cup Palma. (Foto: J Class Association)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 14 juli 2022Publicerad: 04 juli 2022

Svenska Svea slutade som storvinnare i J-klassen på prestigefyllda Superyacht Cup Palma, och hamnade på en andraplats i hela cupen. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kappseglingen i J-klassen består av seglingsvärldens vackraste och lyxigaste båtar. Regattan hölls i början av juli på Mallorca. 

Efter fyra dagar slutade svenska Svea som den stora vinnaren i J-klassen, vilket överraskade omvärlden och teamet självt.

Vinsten är imponerande och slår flera rekord just med tanke på att Svea nu drivs av helt nya svenska ägare och redan lyckats med denna prestigefyllda vinst.

Svea ägs sedan en kort tid tillbaka av Skypes grundare Niklas Zennström, Avitogrundaren Filip Engelbert och entreprenören Hjalmar Winbladh, skriver Dagens Industri.

Hedrar det enorma arvet

“Det här är något alldeles extra”, säger Sveas taktiker, veteranen Bouwe Bekking, om vinsten. “Arvet för den här båten är enormt och så vinner den svensktillverkade båten med de nya svenska ägarna. Det är fantastiskt”

“Alla har gjort ett fantastiskt jobb. Vi kom hit utan några som helst förväntningar. Inga alls. Men här har vi visat att vi är jämbördiga med de andra båtarna, och ibland kanske till och med lite bättre”, fortsätter han.

Sveas kapten Paul Kelly, instämmer. “Om du hade frågat mig för 14 dagar sedan vad mina förväntningar var, var de ganska låga – nytt team, nya ägare. Men det visade sig att jag hade fel”, säger han.

ANNONS

Teamet gratuleras även av Topaz, som hamnade på andraplatsen i J-klassen. “Jag är jätteglad för Svea. Stort grattis. Att vinna med helt nya ägare är fantastiskt. De förtjänar det verkligen, de seglade otroligt bra”, säger rorsman Peter Holmberg.

Resultatet i J-klassen:

1. Svea: 1,4,1,2,2 – 10 poäng

ANNONS

Senaste nytt

2. Topaz: 2,1,2,4,3 – 12 poäng

3. Ranger: 3,3,3,3,1 – 13 poäng

4. Velsheda: 4,2,4,1,4 – 15 poäng

Läs hela artikeln om tävlingen på J Class Association.

Läs mer: Nu över tusen lyxyachter på Malta – varav många ryska

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS