Dagens PS

Fugu 29: Svensk topp-RIB i krävande test

Här hårdtestas svenska Fugu 29 med översvallande resultat. (Foto: Fugopowerboats.com)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 11 dec. 2023Publicerad: 07 jan. 2022

Svenska Fugu levererar en kraftfull RIB och nu kan vi följa med när de kritiska båtjournalisterna på MBY (Motorboat and Yachting ) recenserar och tar deras nya RIB på en åktur.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fugu 29 är en riktigt snabb RIB som lämnar ett starkt intryck hos journalisten när det gäller fart, bränsleeffektivitet och hur skrovet går i vattnet.

Fugu är namnet på en blåsfisk som är en japansk delikatess, så länge man plockar bort de giftiga delarna först. Varför har man döpt båten efter just den här fisken?

Kanske för att båten, precis som sin namne, blåser upp sig själv. Se hur den kraftfulla båten presterar i mby.coms test:

Båten drar snabbt tankarna till amerikanska marinsoldater och kustbevakning tack vare sin helsvarta exteriör och sin låga position i vattnet.

Om du vill kan du byta ut båtens uppblåsbara tuber till vita sådana, men oavsett så ser man lätt att det här inte är någon båt som är designad för lata sommardagar till sjöss.

Cockpiten tas upp av fyra stötdämpande stolar med fotstöd för att kunna möta smällarna från båten som slår mot vattnet.

En snabb sportbåt med inslag av komfort

Fugu 29 är lika nätt och lätt som en racingbåt men med en hint av komfort så som ett litet soldäck i aktern och ett enkelt bord.

ANNONS

Båtens kabin är en enkel historia, en bädd för två helt i svart i fören. Här finns även möjligheten att sätta in en toalett för extra komfort under dagsturer och längre resor.

Men det här är först och främst en sportbåt. En kraftfull och snabb RIB med en bränsleeffektiv inombordare och en imponerande topphastighet på 60 knop.

Båten levererar dieselns pålitlighet kombinerat med höga hastigheter och hon förbränner alltså mindre än en liter diesel per sjömil i 40 knop.

Hur upplevde journalisterna på MBY den svenska nyheten? Titta på videon ovan och gör din egen värdering

Fugu 29 specifikationer

Längd: 9,16 meter
Bredd: 2,76 meter
Djup: 0,55 meter
Bränslekapacitet: 350 liter
Motor på testbåten: Mercury 370 hästkrafter diesel
Topphastighet under testet: 51 knop
Pris: Cirka 1 700 000 kronor
www.fugupowerboats.com

Läs mer: Fugu 29 test drive review

Läs även: En första titt på nya Windy SR28

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS