En ny, lyxig Riva har i dagarna sett dagen ljus. Det handlar om 130 Bellissima från italienska Ferretti Group som med en längd på 40 meter och tre däck hög blir företagets största flybridgeyacht, skriver Nautic Magazine. 

ANNONS

Riva 130 Bellissima är som namnet avslöjar en vacker och spatiös yacht, med eleganta ytor exteriört av kolfiber, stål och glas. Vindrutan består av sfäriska kristaller som kontrasterar mot såväl silvrig som svart.

Driven av dubbla MTU-motorer ligger hennes maximala hastighet på 26 knop, motsvarande 48 kilometer i timmen.

Riva
Silver möter svart och rena liner. (Bild: Riva)

Tre däck av möjligheter

Yachten som tillverkats åt en amerikansk ägare bygger på en läcker tredäcksdesign som bjuder på rikligt med socialt utrymme. Totalt sett mäter yachten 131 fot, motsvarande 40 meter, vilket gör den till tillverkarens största av sitt slag och skapar möjligheter för den blivande ägaren.

Ett bra exempel på det är akterdäcket med en boyta på mer än 60 kvadratmeter. Här finner du ett stort, socialt soldäck nära vattnet tillsammans med en luftig sittdel att samlas kring.

Riva
Kolfiber, glas och stål präglar den stilrena exteriören. (Bild: Riva)

Mingel, sol och vattenleksaker

Den som söker skugga tar sig med fördel föröver till loungen med solskydd som finns där i olika separata sektioner. En liknande lösning för egentid i bästa stil återfinns på övre däck, som även rymmer en stor uteplats akterut för upp till tio personer att mingla på.

Självklart är yachten också utrustad med ett antal vattenleksaker för soliga och roliga dagar. Hon har också kapacitet att förvara såväl en jetski som en tenderbåt.

Riva
En av flera soliga platser att samlas kring. (Bild: Riva)

Intagande panoramautsikt

Bakom båtbygget står det italienska yachtbyggarkonglomeratet Ferretti Group, som med 130 Bellissima visar på hög svansföring vad gäller inredning och design. Inte minst då det kommer till ljussättning och fönster.

Interiört stoltserar 130 Bellissima med en elegant salong med tilltagna fönsterpartier och panoramautsikt. Yachten rymmer även fyra hytter för gästande passagerare på nedre däck och en ägarhytt på huvuddäck, skriver Nautic Magazine. 

ANNONS
ANNONS

Läs även: Riva firar 180 år med jubileumsmodell– och David Beckham [Dagens PS]

Läs även: Riva levererar Fifty- den andra superyachten i den nya serien Riva 50 metri [Dagens PS]

Läs även: Riva Iseo – Nytt och dyrt är inte alltid bäst [Dagens PS]