Riva, den italienska tillverkaren av lyxiga båtar levererar nu Fifty, den andra superyachten i serien Riva 50 metri, till sin nya ägare.

ANNONS

Under yachtfestivalen i Cannes tidigare i veckan tog den italienska båttillverkaren Riva tillfället i akt och berättade att den tredje superyachten i serien nu är såld och håller på att byggas. Samtidigt meddelade Riva att superyachten Fifty nu levererats till kund.

Riva 50 metri är namnet på Rivas superyacht-serie som presenterades för första gången 2019. Dessa båtar är Rivas flaggskepp och de största som Riva hitintills har byggt. Som namnet antyder, 50 metri, är båtarna 50 meter långa (metri är meter på italienska), men tanken är att bygga superyachter som är upp till 90 meter.

superyacht
Fifty är nr två av Rivas superyacht-serie att levereras. Hon är 50 meter lång men det ska byggas superyachter som är upp till 90 meter långa!
Foto: Riva-Yacht

Riva 50 metri har tagits fram av Officina Italiana Design, en av världens mest kända båtdesigners, i samarbete med Riva. Superyachten för tankarna till den klassiska yachten designad av Carlo Riva, och det är meningen. Alla båtar i serien inspireras av Carlo Rivas tidigare modeller som redan på 60 och 70 talet hade en vision om att bygga större båtar. Den visionen har nu blivit verklig och enligt  Alberto Galassi, VD för Ferretti Group som äger Riva var detta Carlo Rivas dröm.

superyacht
Rvias Fifty har sovplats för 12 gäster i fem hytter. Gästerna kan njuta av solen på flera däck och ta ett dopp i jacuzzin.
Foto: Riva-Yacht

Riva 50 Fifty har ett skrov i stål och en superstruktur i aluminium. Exklusiva material som mahogny, stål och glas har används både för exteriör och interiör.  Det finns sovplats för 12 gäster i totalt fem hytter. Det finns även jacuzzi och soldäck ombord samt gott om plats för jetskis och andra vatten leksaker i garaget.

Läsr mer om Riva 50 metri Fifty här

ANNONS
ANNONS

Läs om James Bond yacht i [Dagens PS]