Dagens PS

Riva firar 180 år med jubileumsmodell– och David Beckham

David Beckham
Klassika RIva firade 180 år med partaj och David Beckham i Venedig (Foto: Riva).
Annika Menckel
Annika Menckel
Uppdaterad: 15 juni 2022Publicerad: 15 juni 2022

Riva, den italienska tillverkaren av lyxbåtar, har fyllt 180 år och slog på stora trumman med partaj och avtäckning av en jubileumsmodell i Venedig häromdagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För att fira sin 180 år det har anrika Riva skapat en jubileumsmodell. Den avtäcktes på tisdagskvällen i Venedig med celebra gäster och några av de lyckligt lottade som har en Riva i sin ägo. Samtidigt premiärvisade varumärket sin nya kortfilm där David Beckham har en av huvudrollerna, skriver Boat International.

Endast 18 skrov av den begränsade upplagan Riva Anniversario kommer att produceras– ett passande namn då “Anniversario” betyder födelsedag på italienska.

Den öppna tendern är designad i märkets retrostil för att samtidigt fira att det var 60 år sedan den ikoniska Aquarama sjösattes för första gången.

Jubilaren låg förtöjd längs med Canal Grande i Venedig, framför Gritti Palace Hotell. Lyxförlaget Assouline presenterade också en konstbok designad för tillfället.

Celebra gäster med David Beckham i spetsen

Riva

David Beckham (till höger) skådespelaren Pierfrancesco Favino, framför jubileumsmodellen “Anniversario” (Foto: Riva).

Avtäckningen följdes av en galakväll och världspremiären av “Riva the Persuaders”, märkets nya kortfilm. Filmad längs kusten i Italien, Monaco och Franska Rivieran är filmen en hyllning till varumärkets decennier av historia. Filmens stjärnor är den brittiske fotbollsspelaren David Beckham, den italienska skådespelaren Pierfrancesco Favino samt Ferraris F1-förare Charles Leclerc.

Riva grundades 1842, när Pietro Riva fick i uppdrag att bygga om en flotta av fiskebåtar i staden Sarnico efter en förödande storm. På 1950- och 60-talen, när ättlingen Carlo Riva började designa modeller som den berömda Aquarama, blev varumärket synonymt med lyx och glamour. Båtarna och varumärket förvandlades till en statussymbol i takt med Italiens ”industriella och ekonomiska mirakel” efter kriget.

ANNONS

Lyckliga ägare till en Riva var bland andra Brigitte Bardot, Sean Connery, Prince Rainier av Monaco, Kung Hussein av Jordanien , Sophia Loren, Richard Burton och Elizabeth Taylor.

År 2000 köptes varumärket av Ferretti Group och 2014 lanserade man sin superyacht-division och har nu två fin-fina flaggskepp.

Läs även: Riva Iseo – nytt och dyrt är inte alltid bäst

Läs även: Carlo Riva och hans okända mästerverk

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS