Superyachten Axioma såldes på auktion för halva priset av vad värderingen uppgår till. Axioma har tidigare beslagtagits av den ryske oligarken Dmitry Pumpyansky.

ANNONS

Axioma är den första superyachten som säljs på auktion, som har beslagtagits genom kriget i Ukraina. Lyxyachten värderades till 75 miljoner dollar, motsvarande 750 miljoner kronor, och är utrustad med infinitypool, biosalong, fitnesscenter och spa, som Dagens PS berättat.

Superyachten klubbades till hälften av värderingen

På tisdagen stod det enligt Gibraltars högsta domstol klart att Axioma hade klubbats igenom för 37,5 miljoner dollar, vilket alltså är hälften av vad värderingen uppgick till, skriver Business Insider.

Det var i mars i år som Axioma togs i beslag av Gibraltars myndigheter sedan JP Morgan upptäckt oegentligheter med Dmitry Pumpyanskys låneavtal för yachten. Eftersom Pumpyansky är under sanktioner förföll lånet automatiskt när det inte betaldes. OIigarken var fram till mars ägare till ståltillverkaren OAO TMK och hade tidigare ett uppskattat värde på omkring 2 miljarder dollar enligt Forbes.

Ny ägare inte avslöjad

Axioma ska ha fått 63 bud under auktionen och den slutliga budgivaren som nu är ny ägare har inte avslöjats.

Pengarna från försäljningen kommer nu användes till att reglera skulden, och domstolen kommer sedan besluta vad som händer med överskottet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nu ryker tillgångarna för ryska oligarkerna [Dagens PS]