Italienska Lazzarini Design har tagit fram ritningar till en skapelse som borde väcka de flestas nyfikenhet. En superyacht som kan lyfta från vattenytan och flyga som ett luftskepp.

ANNONS

Med sina 150 meter är konstruktionen fullkomligt gigantisk och laddad med futuristiska funktioner.

Den italienska designstudion tar fram fantastiska skisser och prototyper som verkligen väcker fantasin och drömmaren i var och en, något som den flygande yachten visar prov på.

Yachten är inte tänkt som en turistattraktion utan är utformad för privat ägare som både vill ha en superyacht och som vill driva på utvecklingen inom flygtekniken.

Den flygande yachten i vattnet.
Den flygande yachten lägger till på vattenytan. På taket har man skissat in en swimmingpool. (Bild: Lazzarini Design)

Konstruktion och layout

Konstruktionen skulle främst byggas i kolfiber och består av två luftskepp på 150 meter som knyts ihop med mittenpartiet genom fyra broar.

Skeppet lyfts av helium i luftskeppen och kan flyga i 48 timmar i upp till 60 knop. På vatten kan hon färdas i 5 knop.

Ombord på fartyget skulle det finnas utrymme för tjugotvå gäster i elva kabiner. Fem sviter i vardera zeppelinare och en ägarsvit med 360 graders utsikt i den centrala utrymmet.

Utöver det så har hon förstås alla funktioner du förväntar dig av en superyacht. Helikopterplatta, swimminpool,rymliga matsalar och utrymmen att samlas på för fest och tillställningar.

Lägg till en utsikt som ändå får sägas trumfa all konkurrens så har du här en minst sagt unik skapelse även för den som är bekant med superyachter.

ANNONS
ANNONS
I bakänden av zeppelinaren finns balkonger.
Beskåda världen från en balkong i zeppelinarens baksida. (Bild: Lazzarini Design)

Miljön i åtanke

Studion bakom den flygande yachten har tänkt på miljön när man utformat designen. Med gröna bränslen och gigantiska solceller ska du kunna resa med minimalt klimatavtryck jämfört med andra flygresor.

Läs mer: Lazzarini reveals 150m airship-style superyacht concept powered by helium gas [Boat International]

Läs även: Heta trenden: Bo på kryssningsfartyg året om [Dagens PS]