Dagens PS

Här ser du Sveriges vackraste sportbåtar i helgen

Classic Poker Run
Klockan 10.00 på lördag väcks Jungfrusunds Marina på Ekerö av 10 000 hästkrafter och Classic Poker Run startar. Från ca 11:30 fram till ca 13:30 kommer du kunna beskåda Sveriges vackraste sportbåtar från dessa platser. (Foto: Dagens PS)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 19 aug. 2022Publicerad: 17 aug. 2022

På lördag, 20/8, är det dags för STHLM Classic Poker Run och Dagens PS redaktion finns med och bevakar. De exakta tiderna hittar du längst ner i denna artikel. Initiativtagarna Anders Værnéus och Kevin Liljegren tipsar oss om att hålla ögonen på sina fem favoriter under det fartfyllda loppet genom Mälaren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Deltagarlistan är nu full. Med 34 klassiska runabouts anmälda stängdes dörren igår för årets stora klassiska motorbåtshändelse.

En upplevelse för alla sinnen

Det är en fantastisk samling båtar som på lördag klockan 10:00 samtidigt kommer starta upp och väcka sina över 10 000 hästkrafter. Det blir minsann en upplevelse för alla sinnen när allt detta händer på en och samma gång.

Bland båtarna i startfältet finns det självklart några som sticker ut lite extra och som vi gärna vill att du ska veta lite mer om när du ser dem på lördag.

Så här kommer våra fem ess i leken:

ANNONS

Senaste nytt

Laila

Laila från 1935 av Ruben Östund

En fantastisk stegbåt ritad 1935 av Ruben Östlund för byggmästaren och livsnjutaren Max Gumpel, som bland annat var bästis med Greta Garbo och som omgav sig med en fordonsflotta av högsta klass. (Foto: Sjöexpress)

Laila renoveras i toppskick

Laila hittades för 30 år sedan som ett totalt vrak men är nu återuppstånden i ett skick som ny och som dessutom har fartresurser uppemot 50 knop. (Foto: Sjöexpress)

ANNONS

Miss Florida

Miss Florida som vrak

En äkta askungesaga. Hittades för några år sedan som ett tomt skrov utan framtid. Men mästerbilbyggaren Janne Pettersson såg något annat än grå mahogny och flagnad fernissa. (Foto: Janne Pettersson)

Fantastisk renovering av Miss Florida

Till Classic Poker Run har hans underbara Wet Rod Miss Florida premiär och vi är alla sjukt nyfikna på hur denna fantastiska båt ska klara hävda sig fartmässigt mot sina konkurrenter. (Foto: Janne Pettersson)

JF27

Namnet låter ju inte så jättefascinerande kanske, men bakom detta döljer sig en unik aluminium-racer, ritad av mästerkonstruktören Ocke Mannerfelt och motoriserad med en überball italiensk BPM-V8. Till Classic Poker Run har ägaren Robban Åstrand låtit lacka om racern så att den nu återfått sin läckra testarossa-röda originalkostym igen. En båt du både vill se och höra… (Foto: Robert Åstrand)

Rum Runner

En av skärgårdens vackraste runabouts

För 15 år sedan låg hon vattenfylld under en lastbilspresenning på en parkeringsplats. Något som idag är omöjligt att förstå när hon, efter ett magnifikt arbete av Christian och Jeanette Barfod, har återuppstått som en av skärgårdens vackraste runabouts. Missa inte denna unika amerikanska 22-fots Dart – vi lovar att du kommer älska henne. (Foto: MYS arkiv)

ANNONS

Greta

Greta ser verkligen inte ut som någon annan. Detta svarta smala spjut skulle kunna vara hämtat direkt ur en smugglarhistoria i skärgården i slutet på 1920-talet.  (Foto: Sjöexpress)

Greta från 30-talet

Men hennes historia är fridsammare än så. Byggd 1928 efter ritningar av Carl Plym och använd som snabb skärgårdspendlare genom åren. (Foto: Sjöexpress)

Greta vårdas av Tryggve Schreiber

Idag är Greta ömt vårdad och återställd av Tryggve Schreiber. (Foto: Tryggve Schreiber)

 

Estimerad tidplan för olika stop där man bäst ser båtarna:

Start: Jungfrusunds Marina, 10.00
Cardstop 1: Idskär, 10.30 – 10.45
Cardstop 2: Sätra, 11.15 – 11.40
Cardstop 3: Pampas, 11.55 – 12.15
Cardstop 4: Karlbergskanalen, 12.30 – 12.45
Cardstop 5: Inloppet Pålsundet: 13.15 – 13.30
Mål: Jungfrusunds Marina, 14.00 – 14.30

Väl mött på lördag och självklart finns båtarna att ses även på Jungfrusunds Marina från 15 och framåt.

ANNONS

Läs mer: Missa inte en unik upplevelse den 20:e augusti

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS