Candida är en tidlös klassiker som byggdes enligt den internationella regeln och är med Astra och Cambria en av de mer välkända båtarna när det kommer till yachttävlingar i Medelhavet.

ANNONS

Den här klassen skulle senare konverteras till J-class vilket är varför Candida är en av de sista 23-meterbåtarna i sitt slag. Nu är det här stycket av Europeisk yachthistoria ute på marknaden i jakt på nya ägare.

En J-class är en tävlingsyacht med en enkel mast som byggs enligt särskilda specifikationer kända som den universella regeln. Den ansågs som det absolut främsta under eran då den universella regeln avgjorde vilka båtar som fick segla i America’s Cup.

Tävlingsbåt med hög komfort

Den här vassa tävlingsbåten är begåvad med en trevlig interiör och innehåller bland annat en väl tilltagen matsal, en kabin med takfönster och en gästkabin för två.

Candida kan bära fyra resenärer med hög standard och erbjuder en fantastiskt trevlig upplevelse till havs.

Candida interiör
Candidas interiör skvallrar om en rik historia på världens hav. (Foto: Edmiston)

Flärden av att äga och segla en tävlingsyacht i original kan inte jämföras med att göra detsamma i en nybyggd kopia.

Upplevelsen både på och under däck är helt unik och hämtar sin charm och styrka ur en aura som kommer med årtionden på havet.

Candida däck
Det eleganta och vidsträckta trädäcket på Candida. (Foto: Edmiston)

Konverterad i omgångar

Candida har byggts om i omgångar, först 1938 då hon även döptes om till Norlanda och sen 1996 när hon fick sin nuvarande konfiguration anpassad för J-class.

Då fick hon sin 47 meter höga mast och en stor uppättning nya stålramar och anpassningar för modernare segling. Det är tack vare exceptionell skötsel och ett starkt skrov som Candida fortfarande kan vara i ett så gott skick som idag.

ANNONS
ANNONS

Nu är Candida alltså redo för nya ägare för att seglas över världens hav och för att fortsätta sin historiska resa in i framtida tävlingar och lustfyllda äventyr.

Läs även: CANDIDA for sale [Boat International]

Läs mer: Häftigaste segelyachten till salu just nu [Dagens PS]