Dagens PS

DeepSeaker – framtidens eldrivna ubåt

ubåt
Den italienska ubåten uppfyller många drömmar, som tidigare setts som ouppnåeliga. (Foto: iSpace2o)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 21 juni 2022Publicerad: 21 juni 2022

Framtiden är här. Futuristiska DeepSeaker går både under och över vatten, helt utan att förorena miljön, och är en ubåt med klass. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vad som för bara några år sedan sågs som en ouppnåelig dröm är nu äntligen verklighet. DeepSeaker DS1 är en helt ny ubåt designad av den innovativa italienska startupen iSpace2o, som nyligen meddelat att produktionen är igång. 

Milstolpen blev möjlig på grund av en generös investering från Invitalia och samarbetet med Sealence, som varit med och byggt ubåtens elektriska drivlina. Giancarlo Zema Design Group står bakom designen och Blaze Performance ansvarar över konstruktionen.

ubåt

Ubåten kan både färdas ovan och under vatten. (Foto: iSpace2o)

Perfekt för korallrev

Tanken från början var att DeepSeaker endast skulle fungera som en fritidsleksak till superyachtar, men utvecklarna bakom ubåten insåg snabbt att potentialen var mycket större än så. 

DeepSeaker är den perfekta färdkosten för att upptäcka den magiska undervattensvärlden. Ubåten tar akvarieupplevelsen till nästa nivå, och gör det möjligt att se både korallrev och fiskar med helt nya ögon.

Ubåten går helt på el och går därför att njuta av utan dåligt samvete. Den är självklart byggd för att garantera högsta möjliga säkerhet både för passagerare och miljön utanför.

ubåt

DeepSeaker är helt eldriven och säkerhetsutrustad. (Foto: iSpace2o)

ANNONS

Ekosystemet första prioritet

“Tekniken är nu redo och den här typen av båt blir allt mer populär världen över”, säger Giuseppe Carusi, vd för iSpace2o. “Tack vare våra partners har iSpace2o förmågan att positionera sig i toppen av denna marknad, med en mycket hög tekniknivå och unik design.”

Företagets mål är att förändra hur människor upplever havet, självklart med en stor respekt för ekosystemet. 

Läs hela artikeln på Yachting News och läs mer om ubåten på iSpace2o.

 Läs mer: Italiensk segelyacht i banbrytande design 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS