Italienska båttillverkaren Perini Navi är tillbaka med en ny läcker segelyacht, kittad med moderna aluminiumskrov och kolfibermast.  

ANNONS

Ikoniska tillverkaren Perini Navi grundades 1983 och köptes förra året av Italian Sea Group. Nu släpper de sin första segelyacht sedan förvärvet. Den nya 154-fotaren är designad för framtidens yachtupplevelse, med utsökt italienska detaljer. 

Segelbåten har ett vackert skrov i aluminium och en rejäl kolfibermast på 200 fot. Det innovativa systemet för segelhanteringen spårar och styr seglen via vinschar som finns under däck.

segelyacht
Kolfibermasten är över 200 fot. (Foto: The Italian Sea Group/Perini Navi)

Lyxigt kittad

Segelyachten, som enligt uppgift skall segla i 13 knop öven i svaga vind, har en specialköl som gör att hon utan problem kan köra på grunda vatten. Båtens dubbla roder synkroniseras genom ett “fly-by-wire” system, för större manövrerbarhet. 

Det finns också en bred badplattform, en vidsträckt flybridge och naturligtvis är båten även utrustad med en kran för att sjösätta diverse vattenleksaker.  

Plats för 10 att sova

Den lätta och smidiga segelyachten erbjuder även gott om inre sällskapsytor. Det finns fyra rymliga gästrum och ett master bedroom, vilket innebär att så många som tio kan sova på båten samtidigt utan att behöva trängas.

segelyacht
Segelyachten erbjuder gott om sällskapsytor i italiensk design. (Foto: The Italian Sea Group/Perini Navi)

Interiören är stilsäker och, självklart, väldigt italiensk.

ANNONS
ANNONS

Beställer du den nu levereras den under 2024. Läs mer om den vackra och moderna segelyachten på Robb Report

Läs mer: Hallberg-Rassy bygger sin största båt någonsin