Dagens PS

Äntligen Jeff Bezos – nu är Koru i hamn

bezos
Världens största segelyacht har levererats till sin nya ägare (Foto: Boat International).
Annika Menckel
Annika Menckel
Uppdaterad: 26 apr. 2023Publicerad: 13 apr. 2023

Världens tredje rikaste man, Jeff Bezos, har till äntligen fått sin nya leksak – världens största segelyacht har nu levererats till sin nya ägare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter en lång väntan kan miljardären Jeff Bezos äntligen stiga ombord sin nya superyacht.

Nyligen avslutade hon en seglats i Nordsjön, där hon genomgått flera tester, och det holländska varvet Oceanco lämnade i slutet av förra veckan över rodret till sin nya ägare, skriver Robb Report.

Koru som tidigare gick under namnet projekt Y271, är unik på flera sätt. För det första är det den högsta segelyachten i världen, med tre master som mäter mer än 230 fot.

Hon är även ett av de största fartygen i världen som har lämnat Nederländerna, och Bezos lär ha betalat 485 miljoner dollar för skönheten.

Bezos superyacht skapade kontroverser

Men Bezos nya leksak har också skapat en hel del kontroverser.

I februari begärde Oceanco att en flera hundra år gammal bro i hamnstaden Rotterdam delvis skulle demonteras för att möjliggöra Korus färd mot öppet hav. 

Begäran orsakade ett ramaskri bland de boende i Rotterdam, något som fick eko över hela världen.

ANNONS

Till slut beslöt man istället för att rätt och slätt plocka av masterna tillfälligt, och hon bogserades genom Rotterdam tidigt på morgongen den 2 augusti förra året.

ANNONS

Senaste nytt

Baserad på Black Pearl

Det är fortfarande okänt vilken eller vilka designers som ligger bakom konstruktionen, men Koru lär vara baserad på Oceancos hyllade superyacht Black Pearl.

Vi vet att hon har ett skrov i svart aluminium och stål, tre däck och ett bogspröt. Det ska också finnas en stor pool på akterdäck, och flera loungeutrymmen “al fresco”.

Supportyacht för 60 miljoner dollar

Masterna gör en helikopterplatta omöjlig, men det problemet löste Bezos med att beställa yachten Wingman för att få plats med tendrar och leksaker anpassade för vattensport.

Bezos betalade 60 miljoner dollar för Wingman, som med sina 246 fot är världens största “supportyacht” – och förmodligen den dyraste.

Vill du läsa mer om superyachter, båt och sjöliv? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS

Läs även: Jeff Bezos superyacht för 5 miljarder blir störst i världen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS