Spotify släppte i veckan sin lista över vilka låtar som har varit mest spelade i år. De vi har haft på repeat i lurarna heter Hov1, Einár och Dree Low. Men ingen av dem har den mest spelade låten. Där tronar nämligen Babblarnas vaggvisa.

ANNONS

I veckan gjorde musikplattformen Spotify sin summering av årets lyssningar, med topplistor både över de mest spelade låtarna, artisterna och poddarna. Plattformens listor samlar både Sverige och världen.

Varje enskild användare har också fått sin individuella lyssningslista.

Globalt lyssnade Spotifys 365 miljoner aktiva användare allra mest på artisterna Bad BunnyTaylorSwiftBTS, Drake och Justin Bieber, i den ordningen.

Men när det gällde de mest lyssnade låtarna var det Olivia Rodrigos Drivers Licence ohch Good 4 u som knep de två förstaplatserna.

I Sverige ser listorna annorlunda ut. Vilket Expressenuppmärksammar. Här är det Hov1, den nu mördade artisten Einár och Dree Low som vi lyssnar allra mest på.

Men ingen av dem eller deras populära kollegor Veronica Maggio, Victor Leksell och Miriam Bryant står för den mest lyssnade låten. Babblarnas vaggvisa är nämligen Sveriges mest lyssnade Spotifylåt. Först på andra plats kommer Miriam Bryant och Victor Leksell. med Tystnar i luren.  Så här lyssnar vi i Sverige:

Mest lyssnade låtar:

1 Babblarnas vaggvisa – Babblarna
2 Tystnar i luren – Miriam Bryant, Victor Leksell
3 Samma gamla vanliga – A36
4 Gamora – Hov1, Einár
5 Svag – Victor Leksell
6 STAY (with Justin Bieber) – The Kid LAROI, Justin Bieber
7 Du måste finnas – Newkid
8 Barn av vår tid – Hov1
9 Lose my mind – Myra Granberg
10 Bad Habits – Ed Sheeran

ANNONS
ANNONS

Mest lyssnade artister:

1 Hov1
2 Einár
3 Dree Low
4 Justin Bieber
5 Ed Sheeran
6 Victor Leksell
7 The Weeknd
8 Yasin
9 Veronica Maggio
10 Miriam Bryant

Läs också:

Spotify: Sjung aldrig mer fel text med ny funktion [Dagens PS]
Årets bästa sommarpratare – och vilka du ska hoppa över [Dagens PS]