Spotify utökar nu stödet för sin tjänst för text i realtid. Från och med idag kan användare på fler plattformar få rätt text till favoritlåten direkt.

ANNONS

Spotify har ända sedan 2015 samarbetat med Musixmatch och testat att visa låttexter till musik. Först ut var desktopversionen, men nu utökar man alltså stödet för funktionen och gör den tillgänglig för fler plattformar och marknader.

Idag har Spotify över 170 miljoner betalande användare världen över. De har tillgång till en katalog på uppskattningsvis närmare 100 miljoner låtar i slutet av året, och den nya tjänsten som nu lanseras kommer säkert att uppskattas av många.

Spotify började testa funktionen i appen i februari, men den var då bara tillgänglig för en liten grupp testanvändare. Man har också, även då i samarbete med Musixmatch, haft delar av texter blandat med information om låtarna.

Tillgänglig för alla användare

Från och med nu blir funktionen tillgänglig för alla, premium- och gratisanvändare, på iOS, Android, desktop, Android TV och spelkonsolerna Playstation 4, Playstation 5 och Xbox One.

“Låttexter är en av de mest efterfrågade funktionerna från lyssnare världen över. Så efter flera tester har vi skapat en upplevelse som är både enkel och interaktiv”, skriver Spotify i ett pressmeddelande.

Sök efter låtar med text

Enligt Breakit kommer den nya tjänsten ungefär ett år efter att Spotify meddelade att en funktion som gör det möjligt att söka efter låtar med hjälp av textrader introducerades.

”Låt oss säga det rakt ut: det är lättare att sjunga med till din senaste favoritlåt när du kan texten. Det är anledningen till att Spotify, med start idag, gör det möjligt för miljoner fans världen runt att sjunga högre och med mer självförtroende än någonsin med hjälp av Lyrics”, skriver Spotify.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Annonsörer rusar till Spotify [Dagens PS]

Läs även: Stjärnförvaltaren: Därför väljer jag svenska aktier [Dagens PS]