Dagens PS

Årets klockor och bilarna de passar bäst ihop med

Redaktionen listar de bilar och klockor som passar bäst tillsammans. (Foto: Unsplash)
Redaktionen listar de bilar och klockor som passar bäst tillsammans. (Foto: Unsplash)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 29 dec. 2020Publicerad: 04 dec. 2020

Redaktionen listar vilka bilmodeller årets mest uppseendeväckande klockor passar bäst till. Förutom designen delar paren av klockor och bilar alla en grundläggande inställning till funktionalitet och historieberättande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under året har en uppsjö av nya klockmodeller lanserats av tillverkare runtom i världen. Med en salig blandning av ny design och återvändandet av gamla klassiker har klockbranschen tacklat årets turbulens.

Men vilken av årets klockor lämpar sig egentligen bäst för olika bilmodeller?

A Lange & Söhne – 1815 Rattrapante Honeygold

A Lange & Söhne erbjuder en klocka för de som har ett klockintresse som går förbi de rena designvalen.

Utöver den stilrena urtavlan och boetten i guld är 1815 Rattrapante Honeygold imponerande ur en mekanisk synvinkel.

Foto: A Lahnge & Söhne

Bara namnet “Rattrapante”, vilket är franska för “komma ikapp”, valdes för att förmedla  klockans förmåga att registrera flera tidsintervaller samtidigt, enligt Esquire.

Blandningen mellan konstnärskap och mekanik delar Rattrapanten med Jaguars ikoniska E-type.

ANNONS

Foto: Unsplash

Jaguars E-type och A Lange & Söhnes Rattrapante har gemensammt att de mekaniska specifikationerna och designutformandet går hand i hand. I Jaguars fall söktes inspiration från 60-talets flygplan och A Lange & Söhne har utlovat att guldboetten ska vara hårdare än platinum.

Tag Heuer Connected

Tag Heuer lanserade under året den tredje generationen av klocktillverkarens smarta klocklinje Connected.

Foto: Tag Heuer

Funktionellt är Connected uppdaterad med en ny sportapplikation som gör det möjligt att logga aktiviteter som golf, löpning och cykling.

Till skillnad från de tidigare generationerna har Tag Heuer lyckats att göra klockan mindre och genom att dra inspiration från Tag Heuer Carrera ser Connected nu ut mer som en traditionell klocka.

ANNONS

Tag Heur Connected gör sig således bäst i den svenskt utvecklade eldrivna bilen Polestar 1.

Foto: Polestar

Tag Heuer Connected och Polestar 1 delar en designlösning som lyckas att integrera nya funktioner – utan att avvika från den klassiska formgivningen.

Både Tag Heuer Connected och Polestar 1 är innovativa modeller inom sina fält som driver utvecklingen framåt utan att avsäga den historik som schweziska Tag Heuer och svenska Polestar bär med sig.

Hamilton Pulsar Times PSR

Hamilton Pulsars Times PSR-modell tågade tillbaka in på marknaden under året. Computer lanserades först 1970 och designen kan till fullo beskrivas som ”retro-futuristiskt”.

Foto: Hamilton TIme

Under dess tidigare levnadstid bar Roger Moore till och med en PSR på armen i rollen som James Bond, enligt Gearpatrol. Tiden har dock förändrats och det är inte längre en Aston Martin som gifter sig bäst med Hamiltons ikoniska klocka.

ANNONS

Istället gör sig en PSR sig självfallet bäst med vad som fortfarande står sig som bilvärldens mest retro-futuristiska fordon – en DMC Delorean.

Foto: Pixabay

Främst känd ifrån ”Tillbaka till Framtiden”-filmerna signalerar Deloreans enda tillverkade bilmodell en tydlig tidsmarkör – och måsvingedörrarna påminner om Hamiltons PSR vars originalmodell var den första LCD-klockan.

IWC Shaffhausen- Portugieser Chronograph

IWC:s klassiska Portugsieser Chronograph lanserades under året med en ny mekanik och till ett lägre pris.

Foto: Unsplash

Den stilrena kronografen lämpar sig bäst i förarsätet på en BMW X6 – vilket skapar möjligheten för ett kalibrerat stiluttryck i den tyska kupébilen.

ANNONS

Breitling B55 Exospace Yachting

Breitlings smarta klocka har förvisso ”yachting” i namnet men funktionerna är inriktade på i stort alla fartfyllda aktiviteter. Dessutom har du möjligheten att ställa in sex stycken dagliga alarm med B55 Exospace Yachting.

Foto: Breitling

Breitling B55 Exospace Yachting levererar bäst kombinerat med Teslas S-Serie – bilen som innefattade en James Bond-inställning i mjukvaran.

Foto: Unsplash

Tillsammans är Teslan och Breitlingpjäsen två innovativa alternativ för dig som söker utrustning för mer fart i vardagen.

Läs mer: Sju klassiska klockor för både kvinnor och män

 

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS