En särskild dag och person förtjänar extraordinärt bubbel. För dig som vill ta både romantiken och alla hjärtans dag till nästa nivå är Krug Rosé rätt väg att gå, skriver Robb Report.

ANNONS

Rosa bubblor till alla hjärtans dag

Från att en gång ha varit ganska utskällt har rosévin som genre utvecklats och vunnit mark på dryckesmarknaden. Så även rosa mousserande och champagne som nu fått ett uppsving.

Så vad kan passa bättre till alla hjärtans dag än just rosa bubblor i glaset? Närmare bestämt då Krug Rosé, en unik och exklusiv rosé champagne från den femte generationens vinmakare.

Oväntad, djärv och elegant

Vinmakaren bakom Krug, Julie Cavil, beskriver sin champagne som ”oväntad, djärv och elegant”. Så är också de rosa bubblorna resultatet av hårt och mödosamt arbete där den största utmaningen varit att skapa en så bred smakpalett som möjligt, skriver Robb Report.

I Sverige är Krug Rosé en beställningsvara vars tjugofjärde upplaga finns på Systembolaget.

Den 25:e upplagan som ännu inte nått Sverige består av 45 procent Pinot Noir, 30 procent Chardonnay och 25 procent Pinot Meunier. En magisk blandning som legat på lut under sju år i Krugs källare.

ANNONS
ANNONS

Drycken för djärva smakkombinationer

Med en elegant, ljusrosa färg bjuder Krug på aromer av jordgubbar, torkade tranbär och grapefrukt. Här finns också ljuva toner av kryddig röd frukt, hallon och en hint av mandel. Framförallt en karakteristisk intensitet som dröjer sig kvar.

Så vilken kärleksmeny matchar upp detta?

Detta är knappast en champagne som ska försummas på rosa geléhjärtan. Enligt vinmakaren själv är Krug tvärtom drycken för gastronomiska utmaningar och djärva smakkombinationer, som bjuder på långt mer än man förväntar sig av rosa bubbel.

Kort sagt ett ypperligt tillfälle att vara äventyrlig i köket. Svaret är därför vilt, kryddigt och rustikt, liksom snäppet mer salta rätter, där rosa champagne med fördel kan ersätta det röda vinet.

Med exklusivt bubbel på kylning är resten upp till dig. Länge leve kärleken!

 

ANNONS
ANNONS
Krug
Krug Rosé 24th edition. (Bild: Systembolaget)

Krug Rosé 24th Edition
Champagne, Frankrike. Artnr: 95544, 3 199 kronor.
Krug är en beställningvara så ha gärna lite framförhållning.

Läs gärna mer om Krug och deras drycker här!

Läs även: Fyra alkoholfria dryckestips till vardag och fest [Dagens PS]