Tvisten mellan Elon Musk och Ukraina fortsätter sedan Twitters nya ägare sågas för att vilja öppna upp Twitterkonton som innebär yttrandefrihet till många privatpersoner och för att uppmuntra Ukraina att ge upp Krimhalvön.

ANNONS

Det har varit kyligt mellan Ukraina och Elon Musk på sistone. Teslagrundaren har tidigare lagt ut ett twitterinlägg med ett  eget ”fredsförslag”, där stora delar av de ockuperade områdena i Ukraina skulle tillfalla Ryssland.

Den nye Twitterchefen har även uppgett att han inte vill backa upp Starlink i Ukraina eftersom satellitnätet hade blivit för dyrt. En kommentar som Musk sedan avstod från.

”Enkla magiska lösningar”

Nu fortsätter bråket sedan Mykhailo Podolyak, rådgivaren till president Volodymyr Zelensky, som på söndagen kritiserade Elon Musk för sina ”enkla magiska lösningar”, i att få slut på kriget, berättar Reuters.

Den nya sågningen kom genom ett Twitterinlägg där Podolyak ger exempel på sådana enkla lösningar – där Musk vill byta ut ”utländska territorier mot en illusorisk fred” och ”öppna alla privata konton eftersom yttrandefriheten måste vara total”.

Ukraina fortätter ta tillbaka mark

Trots att Elon Musk alltså ritar upp sitt eget fredsförslag så är det ingenting som Ukraina tänker gå med på, där de är fast beslutna på att fortsätta ta tillbaka sina territorier.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Musk utmanar Putin till duell om Ukraina [Dagens PS]

Läs även: Expert: Elon Musk styrs av Putin [Dagens PS]