Nordkoreas ledare Kim Jong Un lanserade på måndagen en helt ny trädgårdsstad, skriver Reuters. Odlingsområdet, där man även kommer att bygga bostäder, ligger på en tidigare missiltestplats.

ANNONS

Det är för att fira årsdagen av det regerande partiet, Koreas Arbetarparti, som den så kallade växthusgården har byggts. Valet att bygga den på en tidigare testplats för missiler, flygbasen Ryonpho, kan bero på ett löfte. Kim Jong Un har redan tidigare aviserat att grön tillväxt är prioriterad framför militära satsningar.

Något som kan klinga falskt då ledaren enligt Reuters bara dagarna före lanseringen hade deltagit i ”taktiska övningar” mot Sydkorea som involverade kärnvapen.

850 kvarter av moderna växthus ska göra den så kallade växthusgården till en modell för landsbygdscivilisation. Tanken är att förse delar av befolkningen med grönsaker.

Nordkorea siktar på fler ”gårdar”

Växthusen täcker en yta på 280 hektar. Området kommer att byggas ihop och integreras med 1 000 bostäder, skolor samt kultur- och serviceanläggningar, skriver Reuters.

I samband med lanseringen i Ryonpho sa Kim Jong Un också att han vill fortsätta i den här riktningen. Han talade om att skala upp industrin och bygga fler växthusgårdar på vetenskaplig grund, allt för att öka matproduktionen.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Nordkorea nekar till vapenhandel med Ryssland: ”Håll käften” [Dagens PS]