Dagens PS

Nytt dråpslag för Donald Trump

Skattemyndigheten riktar nytt miljardkrav mot Trump
Donald Trump på ett nöjesfält lördag. Men allt är inte nöjen för expresidenten. Nu driver skattemyndigheten ett nytt miljardkrav mot honom. (Foto: Matt Rourke/AP-TT)
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren
Uppdaterad: 12 maj 2024Publicerad: 12 maj 2024

Det är möjligt att Donald Trump tycker han har nog med bekymmer. Nu har han fått ett till. Den här gången ett skattekrav i miljardklassen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Problem med restskatten?

Det kunde ha varit värre.

Enligt en ny genomgång från New York Times kan Donald Trump nu vara skyldig motsvarande 1 084 miljarder kronor, det vill säga närmare 1,1 miljarder i skatt.

Drog av två gånger

Det är federala skattemyndigheten IRS som under mer än ett år utrett hur Trump rapporterat enorma förluster relaterade till hans skyskrapetorn i Chicago.

Enligt NYT har Trump dragit av de massiva förlusterna två gånger – först 2008 och sedan återigen 2010, efter att ha flyttat ägandet till ett nytt men fortfarande av sig själv kontrollerat ägarskap.

ANNONS

Senaste nytt

Flyttade ägandet

2008 redovisade Trump förluster på 651 miljoner dollar. Skulden återkom sedan 2010 då ägandet av skyskrapan flyttats till ett bolag betitlat DJT Holdings.

ANNONS

Till det holdingbolaget flyttades under de närmaste åren andra Trump-företag, bland annat flera golfbanor, varefter Trumps advokater redovisade nya krav på avdrag, vilket i slutänden utlöste IRS-utredningen.

”Bara för att pappa kandiderar”

Trump har inte kommenterat utredningen och dess krav, men det har hans son Eric Trump gjort. “Den här frågan löstes för flera år sedan, bara för att väckas till liv igen när min far kandiderar.

“Vi är övertygade om vår ståndpunkt, som stöds av olika skatteexperter, inklusive den tidigare chefsjuristen för IRS,” säger Eric Trump, dag vice vd för Trump Organization, i ett pressmeddelande.

För miljardbelopp: Trump lovar att skrota elbilsindustrin. Dagens PS

Trumps rättegång: Det här behöver du ha koll på. Dagens PS

Trump Medias revisor åtalas för “massivt bedrägeri”. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS