Dagens PS

"Köp ett hus, få en Tesla": Nu lockas köparna med gratisprylar

köparna
I Storbritannien går försäljningen av bostäder trögt – det får fastighetsbolagen att slänga in lite gratisprylar i erbjudandet (Foto: Pixabay, Pontus Lundahl/TT).
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist
Uppdaterad: 07 nov. 2023Publicerad: 06 nov. 2023

Det går trögt på bostadsmarknaden i Storbritannien, något som får fastighetsbolag att locka köparna med både det ena och andra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I förra veckan kunde Dagens PS rapportera om att bostadspriserna i Storbritannien var på väg upp. Inte sedan augusti förra året har priserna stigit så mycket som de gjorde under oktober månad, skriver Bloomberg.

Trots detta går bostadsmarknaden trögt, främst med anledning av att lånekostnaderna i landet är höga. Allt fler britter väljer att hyra en bostad i stället för att ge sig in på bostadsmarknaden och ta dyra bolån.

Många bostäder marknadsförs med gratisprylar

För att locka köpare har fastighetsbolag nu börjat att slänga in både det ena och andra dragplåstret i bostadsaffärerna.

Faktum är att var femte nya bostad som var till försäljning i oktober marknadsfördes med ett extraerbjudande, skriver Bloomberg.

ANNONS

Senaste nytt

Köp en bostad – få en Tesla

Ett av de företag som erbjuder kunderna det där lilla extra är bostadsbolaget Hayfield Homes. Kunder som köper företagets lyxiga bostäder erbjuds en rabatt på 42 990 pund (550 000 kronor), motsvarande värdet av en Tesla-bil.

Taylor Wimpey, ett annat företag, erbjuder kunden hypotekslån och att själv få välja inredningsdetaljer som köksbänkar och mattor.

ANNONS

ANNONS

Läs mer:

Vändningen: Nu ökar bostadspriserna igen

Nya tecknen: Lågkonjunktur faktum i Storbritannien

Brittisk inflation faller men räntehöjningarna inte slut

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS