Tysklands regering misstänker att någon saboterat gasledningarna Nord Stream 1 och 2 efter att gas börjat läcka ur båda ledningarna.

ANNONS

Den tyska tidningen Tagesspiegel rapporterar att den tyska regeringen tror att någon i en riktad attack har förstört gasledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 som börjat läcka gas, det rapporterar Aftonbladet.

I början av september stängde Ryssland av Nord Stream 1 och då började energipriserna i Europa stiga kraftigt. Några dagar efter att Ryssland invaderade Ukraina meddelade den tyska förbundskanslern Olaf Scholz att nyligen färdigställda Nord Stream 2 inte skulle tas i bruk.

Gasledningarna innehåller fortfarande gas

På måndagen upptäcktes ett tryckfall i Nord Stream 2 och några timmar senare även i Nord Stream 1, vilket innebär att det är hål i ledningarna och att gas läcker ut i Östersjön, eftersom det fortfarande finns gas i ledningarna trots att de stängts av.

Ett läckage har upptäckts utanför Bornholm, andra läckage har upptäckts på två platser längre nordost. Båtar och flygplan varnas för att komma för nära platserna där gasledningarna läcker, det skriver Aftonbladet.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Danska myndigheter: Nord Stream 2 läcker [Dagens PS]