Total: Ovanlig drönaraktivitet vid oljefält i Nordsjön

Uppdaterad: 02 okt. 2022Publicerad: 30 sep. 2022
Det franska oljebolaget Total Energies har sett en drönare flyga vid sitt oljefält Halfdan B, som ligger utanför den danska kusten. På bilden, Johan Sverdrup-feltet i Norge
Det franska oljebolaget Total Energies har sett en drönare flyga vid sitt oljefält Halfdan B, som ligger utanför den danska kusten. På bilden, Johan Sverdrup-feltet i Norge. (Foto: TT)

Total Energies säger att de sett en drönare flyga nära ett oljefält i danska Nordsjön, vilket ökar på oron för att en energikonflikt ska bryta ut i Europa.

ANNONS
ANNONS

Det franska petroleum- och kemibolaget Total Energies säger sig ha sett ovanlig drönaraktivitet nära sitt gas- och oljefält Halfdan B i danska Nordsjön den 28 september, det skriver Bloomberg.

Läckorna i Nord Stream 1 och 2 som upptäcktes tidigare i veckan misstänks vara sabotage och det påverkar energiinfrastrukturen i hela Europa. Enligt Total Energies har de ökat sin säkerhetsverksamhet vid alla sina offshoretillgångar och alla offshore-platser.

Halfdan B-fältet ligger cirka 210 kilometer väster om den danska kusten och Danmark har intensifierat säkerhetsåtgärder kring sina energiinstallationer sedan Nord Streams gasledningar började läcka.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Större läckor än väntat på Nord Stream 1 och 2

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.