Riksbyggen representerar hundratusentals bostadsrättsföreningar. Och de har skrivit ett öppet brev till Ebba Busch om vad de anser är ett orättvist och ogenomtänkt elstöd.

ANNONS

Riksbyggen manar till regeringen att inte diskriminera de som bor i bostadsrätt jämfört med de som bor i villa, när det gäller elstödet.

MISSA INTE: Vanliga fällan kostar dig tusenlappar i månaden från årsskiftet [Dagens PS]

Det rapporterar sajten Energinyheter, som publicerat Riksbyggens öppna brev. Bland annat skriver bolaget till Ebba Busch:

”Eftersom bostadsrättsföreningar räknas som företag får dessa vänta på elstödet, trots att de under senaste året har haft stora kostnader”.

Elstödet kommer nu äntligen betalas ut till privatpersoner. Det säger åtminstone Försäkringskassan som fått nöjet att sköta utbetalningarna. Det har Dagens PS skrivit om tidigare. Men elstödet för företag dröjer. Det innebär att villaägare kan få elstödet tidigare än bostadsrättsinnehavare.

Det är orättvist, tycker Riksbyggen.

”Bostadsrätter riskerar att bli utan elstöd”

Men det finns en risk att Sveriges bostadsrättsägare inte får samma rätt till stöd som villaborna, menar Riksbyggen. De förvaltar över 200 000 bostadsrätter i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Johanna Frelin är vd på Riksbyggen och undertecknar det öppna brevet:

”Både när det gäller ökade kostnader för såväl gas som el är det viktigt att boende i bostadsrättsföreningar får samma stöd som boende i andra upplåtelseformer. Detta är en fråga som är oerhört viktig för oss att lyfta till regeringen”, säger hon.

Kollegan Mari-Louise Persson, miljö och energichef på Riksbyggen fortsätter:

”När det gäller den ökade elkostnaden så påverkar den boende i bostadsrättsföreningar i två led, dels att föreningen får ökade kostnader för fastighetselen och dels för den enskildes hushållsel”.

Läs mer om elstöd:

Värsta elpriset fortfarande framför oss [Dagens PS]

Sveket: Varför vände SD om elstödet? [Dagens PS]

EU stoppar regeringens elstöd [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Elstödet motverkar syftet: ”Obegripligt” [Dagens PS]

Dråpslaget mot barnfamiljer [Dagens PS]

Försäkringskassan: Då får du elstödet utbetalt [Dagens PS]

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.