Desperat Putin ångrar inget– skyller på väst

Uppdaterad: 28 okt. 2022Publicerad: 28 okt. 2022
Vladimir Putin
Vladimir Putin när han höll tal vid en konferens på torsdagen. (Foto: TT)

En allt mer desperat Vladimir Putin ångrar ingenting i invasionen av Ukraina. Istället skyller han på väst och säger att världen nu befinner sig i den farligaste tidpunkten sedan slutet på andra världskriget.

ANNONS
ANNONS

Vladimir Putin höll tal under torsdagen, där inte bara han, utan även Ryssland numera är allt mer isolerat från stora delar av världen. Även på hemmaplan börjar presidenten stöta på allt mer problem, där många ryssar lämnar landet, sedan de kallats in som reserver i kriget och där ukrainska styrkor rycker fram och tar över allt större områden i Ukraina, berättar BBC.

Putin har hotat med kärnvapen

Putin har även tidigare hotat att använda kärnvapen om han måste “försvara sitt land”, och han tog vidare upp ämnet i talet: “Vi har aldrig proaktivt sagt något om Rysslands möjliga användning av kärnvapen. Vi har bara svarat på kommentarer från västländernas ledare”.

ANNONS
ANNONS

Kriget handlar om världsdominans

Vidare handlar kriget om världsdominans menar Putin, där väst kommer förlora. Presidenten sa att världen nu befinner sig i den farligaste tidpunkten sedan slutet av andra världskriget och det är oklart hur det hela kommer att sluta.

En “framtida världsordning håller på att bildas framför våra ögon”, uppger Putin och anklagar västvärlden, ledd av USA, för att försöka förstöra Ryssland. Alla de tusentals människor som har dödats på båda sidorna hittills i kriget lade den ryske presidenten inte många ögonblick på.

“Jag tänker alltid på de människoliv som förloras”, sa Putin innan han snabbt gick över till att förklara vilka stora fördelar Ryssland har fått genom kriget som enligt honom bland annat innefattar “förstärkningen av Rysslands suveränitet”.

Läs även: Nato övar på att överleva ryska kärnvapen

Läs även: USA på helspänn inför Putins kärnvapenövningar

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.