Sepp Blatter var boss över Fifa för tolv år sedan när fotbolls-VM gick till Qatar – ett beslut som han i dag bittert ångrar.

ANNONS

86-årige Sepp Blatter har gett sin första stora intervju sedan han och Michel Platini i somras friades från anklagelser om ekonomiska oegentligheter.

Blatter säger nu till den schweiziska tidningskoncernen Tamedia, berättar Bloomberg, att det var ett ”misstag” att ge fotbolls-VM till Qatar i Mellanöstern.

Landet är på tok för litet och blir nu den minsta nationen som stått som värd för ett fotbolls-VM sedan turneringen gick i Schweiz 1954, konstaterar han.

”Fotboll och världsmästerskap är för stort för det”, säger Sepp Blatter om Qatar.

Omkring 1,2 miljoner människor väntas besöka Qatar, som har knappt tre miljoner invånare, i samband med VM-turneringen i fotboll.

VM startar 20 november och 32 lag från olika länder i världen ska under turneringens gång spela totalt 64 matcher på åtta VM-arenor i och omkring Qatars huvudstad Doha.

”Det var ett dåligt val”, säger Blatter om Qatar och tillägger att han var ytterst ansvarig för beslutet eftersom han var  Fifa-president under den här tiden.

ANNONS
ANNONS

Själv röstade han på att USA skulle få stå som arrangör för fotbolls-VM på nytt. Men USA slogs ut av Qatar i den sista finalrundan där fem kandidater tävlade om att få VM i fotboll 2022.

Läs mer: Därför möts VM i Qatar av protester [Dagens PS]

Läs även: Inga hotell till VM-fans i Qatar – kommer flygas in [Dagens PS]