Dagens PS

H&M investerar i hållbart mode

H&M mode
H&M är en av aktörerna i en ny finansieringsrunda från Infinited Fiber Company, som verkar inom hållbart mode. (Foto: Skärmdump från Infinited Fiber Company)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 05 juli 2021

H&M är en av aktörerna i en ny finansieringsrunda från Infinited Fiber Company, som verkar inom hållbart mode. Det framgår i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bolaget Infinited Fiber Company gör nu en finansieringsrunda på 30 miljoner euro, drygt 300 miljoner kronor, för hållbart mode och den svenska klädjätten H&M är alltså en av aktörerna, enligt pressmeddelandet.

Infinited Fiber Company står bakom en teknik inom hållbart mode som gör att material kan återvinnas i stället för att slängas.

Står bakom cirkulärt textilfiber

Bland annat har bolaget skapat det cirkulära textilfibret Infinna, som gör det möjligt att omvandla skräp till kläder och dessutom i en process som uppges vara mer skonsam mot natur och miljö.

När Infinited Fiber Company nu kör en finansieringsrunda har en rad storbolag hakat på.

Förutom H&M finns kända företag som Adidas och Bestseller med bland finansiärerna.

Finansieringsrundan är en följd av planerna på en fabrik i Finland.

Vd tackar investerarna

“Vi är verkligen glada att välkomna våra nya investerare och tacksamma för det fortsatta stödet från våra äldre investerare”, säger Infinited Fiber Companys grundare och vd Petri Alava.

”Vi kan nu öka produktionen vid våra pilotanläggningar så att vi bättre kan tjäna våra befintliga kunder och utöka vår kundbas som förberedelse för vår flaggskeppsfabrik.”

Redan 2019 fanns H&M med som en av finansiärerna bakom Infinited Fiber Company och H&M har dessutom tecknat avtal om ett flerårigt försäljningssamarbete med bolaget kring det nya textilfibret Infinna.

Läs även: Rapport från H&M täpper till truten på proffsen

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS