Den onlinebaserade IT-partnern Dustin siktar på att bli full cirkulära i sin verksamhet vid 2030 – och bolaget har redan kommit en bra bit på vägen.

IT-bolaget Dustin satte upp sina mål om ett fullt cirkulärt IT-erbjudande för fem år sedan. Bolaget publicerade i november sin hållbarhetsredovisning och kan visa på framgångar inom området.

”Som ett första steg i en omställning mot en cirkulär IT-bransch satte vi 2014/15 upp målet att återta 140 000 produkter. Ett mål som då kändes utom räckhåll. Nu fem år senare kan vi konstatera att vi överträffat våra egna förväntningar med råge och återtagit över 200 000 produkter”, säger Henrik Lampa, hållbarhetschef på Dustin i en pressrelease.

Henrik Lampa Hållbarhetschef på Dustin
Vi kan konstatera att vi överträffat våra egna förväntningar med råge och återtagit över 200 000 produkter”, säger Henrik Lampa, hållbarhetschef på Dustin.

Dustin kommer fortsätta vara transparenta i sin hållbarhetsredovisning och fortsätter granska hållbarhetsresultaten på samma nivå som de finansiella resultaten.

ANNONS
ANNONS

Relaterade artiklar:  

PS: Banken som sätter hållbarhet först
PS:
Han kritiserar de nya fordonsreglerna