Tillverkaren av ellastbilar, startupbolaget, Volta Trucks, har växt oerhört snabbt och har under 2022 tagit in nästan 2,5 miljarder kronor i riskkapital.

ANNONS

Än så länge har Volta Trucks bara testfordon, men kunder som DB Schenker och det brittiska hovets förvaltningsbolag The Crown Estate har gjort beställningar. Sammanlagt har ellastbils-startupen fått fler än 6 500 beställningar till ett värde av cirka på 14 miljarder kronor, det skriver Dagens Industri.

Volta Trucks grundare Carl-Magnus Norden säger till Di att bolaget genomförde sina första provkörningar i Paris för några veckor sedan och att de satsar på att komma till marknaden så snabbt som möjligt.

Och snart ska Voltas ellastbilar rulla i Paris, eftersom eldrift ger begränsad räckvidd riktar Volta Trucks främst in sig på leveranser i storstäder och Paris är först ut. På grund av försenade leveranser har dock bolaget tvingats förlänga sin testfas, men de arbetar nu med att få klart fordonen till Paris-lanseringen som planeras till november, det skriver Di.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Schenker köper Volta Trucks ellastbilar för miljarder [Dagens PS]